Rukomet

Smijenjeni izbornik kadetske reprezentacije: "Slažem se s odlukom, nismo ispunili očekivanja"

Mihaela Bradovski • srijeda, 30.10.2019.
Smijenjeni izbornik kadetske reprezentacije: "Slažem se s odlukom, nismo ispunili očekivanja"
Foto: Pixsell

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija službeno i dalje čeka novog izbornika, a reprezentaciju neće više voditi Siniša Markota...

Nakon nezadovoljavajućeg plasmana na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji, izbornik kadetske reprezentacije Siniša Markota nije dobio produženje suradnje. Službeno objašnjenje je kako to nije zbog rezultata već jer je napustio slovensku ligu i preselio u austrijsku.

"Pretprošli tjedan nazvao me Igor Vori i rekao mi je kako su imali sastanak na kojem je odlučeno da me neće maknuti zbog slabog rezultata u Sjevernoj Makedoniji već zato što nisam u mogućnosti pratiti razvoj mladih igrača iz Austrije. Slažem se s odlukom iako ako sam mogao pratiti igrače iz Slovenije, ne znam zašto ne bih mogao iz Austrije. Isprobao sam 30 igrača i izabrao njih 16 za koje smatram da su bili najbolji u tom trenutku. Maknut sam jer nisam ispunio očekivanja, svi su govorili o talentu te reprezentacije i očekivanja su bvila velika s čim se slažem", ističe Markota za Sportske novosti.

Markota je preuzeo Ferlach koji trenutno drži drugu poziciju na ljestvici s bodom manje od lidera Fiversa. U zadnja trikola Ferlach je upisao tri pobjede i to upravo svladavši vodeći Fivers u prošlom kolu s 26:25.

"Nismo mi profesionalna momčad, Imamo nekoliko igrača koji rade, a sve ostalo su studenti i srednjoškolci. Nisu navikli na profesionalni režim rada i otkad je počela školska godina, zbog zauzetosti dvorane nemamo više jutarnje treninge već samo večernje. Malo ih produžimo pa se čistačice ljute na nas. Kvaliteta lige nije visoka, ali liga je izjednačena i svatko može svladati svakoga. Igrajući s pola snage ne možete nikoga pobijediti, atmosfera je dobra, dvorane su pune i liga je zanimljiva."

Kada je došao u Ferlach, naglasak je stavio na obranu. Prošle sezone ona je bila rak rana Ferlacha, a sada je snaga.

"Trebalo mi je vremena za posložiti 3-2-1 obranu, za to treba puno rada. Napredujemo, igrači su shvatili što trebaju raditi, ali nedostaje nam još automatizma. Prošle sezone Ferlach je primio najviše golova u ligi, a sada smo druga najbolja obrana."

FOTO: Zoran Grizelj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!