Košarka

Hrvatska reprezentacija u košarci 3×3 igrat će u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Sportnet, Branimir Korać • petak, 01.11.2019.
Hrvatska reprezentacija u košarci 3×3 igrat će u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Hrvatska reprezentacija u košarci 3×3 imat će priliku izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. FIBA je potvrdila i Hrvatsku kao sudionika jednog od kvaklifikacijskih turnira...

Odlične vijesti dolaze iz Japana! 3×3 reprezentacija Hrvatske ima priliku izboriti se za Olimpijske igre 2020. u Tokiju! Prve su to Olimpijske igre za 3×3 košarku uopće i ovakva je vijest povijesna za ovaj mladi olimpijski sport u Hrvatskoj.

FIBA je danas na svečanoj ceremoniji u Japanu otkrila koje su se zemlje izravno kvalificirale za Tokio kao i po 20 zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji koje će se za Olimpijske igre pokušati izboriti na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Indiji u ožujku 2020. godine.

Hrvatska se našla u vrlo teškoj skupini s Latvijom za koju igra momčad Rige, trenutačno prvoplasirane 3×3 momčadi svijeta, Nizozemskom za koju igra Amsterdam (osmi u svjetskom poretku), Kanadom koju će predstavljati momčad Edmontona (deveta u svijetu) i Indijom koja je domaćin. Samo tri najbolje ekipe od ukupno 20 u muškoj konkurenciji otputovat će u Tokio na Olimpijske igre.

Izravno su se kvalificirali Japan, Kina, Rusija i Srbija, a od ženskih reprezentacija Kina, Mongolija, Rumunjska i Rusija. Po tri ekipe će doći s kvalifikacijskog turnira, a jedna s kvalifikacijskog turnira univerzalnosti na kojem pravo nastupa imaju samo zemlje čije se reprezentacije nisu kvalificirale na OI u posljednja dva izdanja. Tako će se na Olimpijskim igrama natjecati po samo osam ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

AUTOR: HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!