Nogomet

Preporuka HNS-a: Dođite na Rujevicu dva sata prije početka utakmice

hns-cff.hr • ponedjeljak, 04.11.2019.
Preporuka HNS-a: Dođite na Rujevicu dva sata prije početka utakmice
Foto: FaH

Uoči i za vrijeme kvalifikacijske utakmice za EURO 2020. između reprezentacija Hrvatske i Slovačke koja će 16. studenoga s početkom u 20:45 sati biti odigrana na stadionu HNK Rijeka, na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te regulacija prometa na prilazima stadionu.

Stadion HNK Rijeka bit će otvoren za navijače od 18:45 sati. Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije (preporuka je dva sata prije početka utakmice) te da zauzmu svoja mjesta na stadionu.

ULAZNICE

15. i 16. studenoga na blagajnama stadiona HNK Rijeka neće biti prodaje niti zamjene podataka na ulaznicama za utakmicu Hrvatske i Slovačke.

Sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica).

Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak.

Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.

Upozoravamo sve navijače da s ulaznicama koje kupe kod preprodavača, odnosno na crnom tržištu, neće moći ući na stadion i bit će im oduzete bez prava na povrat novca.

INFORMACIJE O PROMETU NA DAN UTAKMICE

Na dan utakmice bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila, osim vozila s dozvolom.

Pozivamo navijače da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješke ili javnim gradskim prijevozom.

Na parkirališnim prostorima na stadionu HNK Rijeka će biti zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila.

Molimo navijače da na prilaznim pravcima stadionu prate upute policije i redarske službe te da vozila ne parkiraju na prilaznim pravcima stadionu na prometnim trakama jer će u protivnom biti sankcionirani sukladno zakonskim propisima.

Molimo sve navijače da prate upute MUP-a RH i PU primorsko-goranske u smislu zabrana i preusmjeravanja prometa.

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih za Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Na stadion se neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00 m x 1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja i neće biti dozvoljeno postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona HNK Rijeka na način da bi zaklanjalo pogled s ili prema tribinama.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo da će policija, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, činiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

EP 2020., kvalifikacije, skupina E

1Hrvatska 817:7+1017
2Wales 810:6+414
3Slovačka 813:11+213
4Mađarska 88:11-312
5Azerbajdžan 85:18-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!