Ostali sportovi

Dobre vijesti s važnog sastanka: Kina će i dalje pomagati hrvatskom stolnom tenisu

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 06.11.2019.
Dobre vijesti s važnog sastanka: Kina će i dalje pomagati hrvatskom stolnom tenisu

Suradnja koja bi trebala donijeti dosta toga dobroga hrvatskom stolnom tenisu se nastavlja. Kina, najveća svjetska stolnoteniska velesila, nastavlja s pomaganjem hrvatskom stolnom tenisu...

Delegacija Hrvatskog stolnoteniskog saveza primljena je u veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu, a svrha sastanka je bila kako bi se napravio presjek dosadašnje suradnje. Tri kineska trenera su već neko vrijeme u Hrvatskoj, obilaze naše klubove i regije, a kako je rečeno obje strane su vrlo zadovoljne suradnjom između veleposlanstva NR Kine, Shanghai Univerity of Sport - China table tennis collegea i HSTS-a. Zaključak sastanka je kako će se suradnja nastaviti, štoviše, postoji intencija da se suradnja i proširi.

Delegaciju HSTS-a, predsjednika Zlatka Pospiša, direktora Renata Čengića i žensku izbornicu Tian Yuan, primio je Li Xin, prvi savjetnik veleposlanice Xu Erwen.

"Jako smo lijepo primljeni u veleposlanstvu gdje smo dobili potvrdu da će nam NR Kina i dalje pomagati u razvitku hrvatskog stolnog tenisa. Također, dobili smo neke kontakte za uspostavu daljnje suradnje. Naša baza je jako zadovoljna s trenerima koji su stigli iz Kine, a zadovoljni su i kineski treneri uvjetima koje imaju u Hrvatskoj. Također, ovim putem smo pozvali veleposlanicu Xu Erwen na Zagreb Open", istaknuo je predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš.

"Veleposlanstvo NR Kine želi razvijati dobre odnose s Hrvatskom, razvijati suradnju na području sporta, ali i kulture. Istaknuli su kako će se potruditi pomoći Savezu na više načina. Također, gospodin Li Xin je razgovarao sa studentima koji su stigli sa Shanghai Univerity of Sport - China table tennis collegea i dečki su istaknuli kako su jako zadovoljni gostoprimstvom u Hrvatskoj, odlično su primljeni u svim sredinama i priča im je jako pozitivna", istaknula je Tian Yuan, izbornica ženske reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!