Ostali sportovi

Matea Kolovrat nastupa na Europskom prvenstvu gluhih: "Treniram dva do tri puta dnevno"

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 07.11.2019.
Matea Kolovrat nastupa na Europskom prvenstvu gluhih: "Treniram dva do tri puta dnevno"

Antalya, turistička prijestolnica Turske, bit će domaćin 2. izdanja Europskog prvenstva gluhih koje će se održati od 9. do 11. studenog 2019. godine. Hrvatsku će u Turskoj predstavljati jedina predstavnica, Matea Kolovrat iz Taekwondo kluba Marjan Split...

Matea Kolovrat na posljednjem Svjetskom prvenstvu u taekwondou za gluhe, koje se održalo 2016. godine u Samsunu, u borbama (kyorugi) osvojila je zlatnu medalju, dok je u formama (poomsae) osvojila brončanu medalju. Na posljednjim, 23. Olimpijskim igrama gluhih, osvojila je i srebrnu medalju u borbama. Sukladno ostvarenim rezultatima na prethodnim natjecanjima, Hrvatski sportski savez gluhih prijavio ju je na Europsko prvenstvo uz potporu Središnjeg državnog ureda za sport.

"Za predstojeće Europsko prvenstvo spremam se gotovo cijelu godinu. Svi treninzi i turniri tempirani su da bi upravo u studenom bila u najboljoj formi. Posljednjih mjeseci treniram dva do tri puta dnevno, a pripreme sadržavaju puno taekwondoa, tehnike, taktike, spariranja, teretane i trčanja. Odradila sam i nekoliko pripremnih G1 turnira u regularnoj TKD konkurenciji, a upravo na ovom posljednjem G1 turniru osvojila sam brončanu medalju", rekla je Kolovrat.

Matea na put kreće u subotu u pratnji trenera Veljka Laure i menadžerice i predstavnice HSSG-a, Melani Turković.

"Pripreme smo obavili sukladno planu, nismo imali većih problema s ozljedama ili bolestima i mislim da možemo ostvariti dobar rezultat, pogotovo kada su borbe u pitanju. Dosadašnji odlični rezultati koje je Matea imala u konkurenciji osoba s oštećenim sluhom bili su u kategoriji do 57 kilograma. Sada je u kategoriji do 67 kilograma i tu će nam određeni problem biti slabije poznavanje potencijalnih protivnica, no mi ćemo dati sve od sebe i nadamo se dobrim rezultatima", rekao je Laura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!