Tenis

Pilić: "Termin nije dobar, ovo se nije smjelo dogoditi prije puta"

Jan Šneler • ponedjeljak, 11.11.2019.
Pilić: "Termin nije dobar, ovo se nije smjelo dogoditi prije puta"
Foto: Pixsell

Šokantna smjena izbornika hrvatske teniske reprezentacije Željka Krajana nije ostavila ravnodušnog niti bivšeg trofejnog izbornika Nikolu Pilića...

Za točno tjedan dana počinje Davis Cup Finals koje će se ove godine u novom formatu održati u Madridu. Hrvatska će kao braniteljica naslova biti na tom turniru, ali bez svog bivšeg izbornika Željka Krajana.

Krajan je navodno dobio otkaz zbog neslaganja s igračima i loše atmosfere unutar ekipe. Iako je s Hrvatskom prije malo manje od godinu dana osvojio naslov Davis Cupa u Lilleu, očigledno je imao igrače protiv sebe, a vodstvo Hrvatskog teniskog saveza stalo je na stranu tenisača. Nikolina Babić kao predsjednica Saveza potvrdila je da su igrači tražili smjenu izbornika.

Proslavljeni tenisač i bivši izbornik Davis Cup reprezentacije Nikola Pilić slaže se da odnos između igrača i trenera mora biti dobar, ali smatra donekle skandaloznim što se ova odluka donijela netom prije odlaska u španjolsku prijestolnicu.

"Meni je to sve vrlo čudno s obzirom na to da smo mi nacija koja brani naslov. Ovo se dogodilo čak ni pet minuta do 12, moglo se dogoditi i razgovarati mjesec dana prije toga. Nije mi jasan odnos igrača i Krajana, s obzirom na to da je on 2016. doveo tu ekipu do finala, a 2018. se osvojilo. U svakom slučaju, ako svi igrači kažu da im Krajan ne odgovara, onda se nema što. No termin nije dobar. Iz drugog kuta, Savez bira izbornika, izbornik bira ekipu. Izbornik je glavni koji odlučuje o momčadi tko će igrati i kada će igrati. Ne znam kakvi su pravi razlozi, ali se to nije smjelo dogoditi uoči puta u Madrid", rekao je Pilić za HRT.

FOTO: Boris Scitar/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!