Vodeni sportovi

Na Olimpijskim igrama u Tokiju vaterpolske reprezentacije s po 12 igrača u zapisniku i jednim na tribinama

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.12.2019.
Na Olimpijskim igrama u Tokiju vaterpolske reprezentacije s po 12 igrača u zapisniku i jednim na tribinama
Foto: FaH

Donesena je odluka o broju igrača na koje se može računati na Olimpijskim igrama u Tokiju za vrijeme vaterpolskog turnira...

Dobra vijest za svijet vaterpola iz krovne organizacije, FINA - Međunarodne organizacije vodenih sportova. Ovo je tijelo i službeno odlučilo, te upoznalo sve nacionalne saveze s odlukom da na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, svaka reprezentacija (muška i ženska) može imati 12 igrača prijavljenih za utakmicu plus još 1 na tribini. To nadalje znači, da svaka reprezentacija ima pravo na 13 igrača, svih 13 imaju pristup olimpijskom selu, ali samo 12 imaju pravo na sobu odnosno krevet u olimpijskom selu. Za boravak 13. igrača odgovoran je njegov nacionalni savez, a smještaj tog igrača može biti i u olimpijskom selu, ali na trošak nacionalnog saveza.

U zapisnik uoči utakmice će ulaziti 12 igrača, dok je 13. na tribini, te on može ući u zapisnik uoči utakmice samo uz predočenu liječničku dokumentaciju nadležnim medicinskim tijelima FINA-e i to kao dokaz da konkurira za momčad zbog ozljede nekog od prvotno prijavljenih 12 igrača. Na svakom je izborniku odluka hoće li u momčadi od 12 igrača imati jednog ili dvojicu vratara.

Ovakva FINA je ipak nešto bolja od prijašnje iz 2018. godine kada je spomenuto da će svaka vaterpolska reprezentacija na olimpijskom turniru smjeti imati samo 11 igrača.

HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!