Vodeni sportovi

Riječke sinkro plivačice vratile se s tri medalje iz Praga

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 10.12.2019.
Riječke sinkro plivačice vratile se s tri medalje iz Praga

Seniorska ekipa plivačica Primorje Aqua Marisa sudjelovala je na 38. Christmass prize Prague, natjecanju održanom od 6. do 8. prosinca u Pragu.

Na natjecanju koje je okupilo ukupno 310 plivačica iz 37 klubova iz 19 zemalja, pomlađena ekipa riječkog kluba uspješno je nastupila te ostvarila izvrsne rezultate. Iz Praga su se vratile s jednim srebrom i dvije bronce što je u jakoj konkurenciji zapažen uspjeh.

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Matea Butorac, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Maria Glavačević, Andrea Kosanović, Petra Premuš, Ana Kus i Tia Elena Fućak. Spoj je to iskusnih plivačica koje su nastupale i na Ruskom kupu prošle godine i njihovih mlađih kolegica koje su ove sezone ušle u seniorsku ekipu i za koje je ovo natjecanje bilo prilika za stjecanje iskustva koje bi im trebalo pomoći da održe dominaciju u hrvatskom sinkro plivanju. Ekipu je u Prag odvela glavna trenerica Kluba te trenerica juniorske i seniorske ekipe Valeria Petrachina, a s njima kao sudac je otputovala i Marija Šavko.

Veliki je ovo uspjeh na početku nove sezone za riječku seniorsku ekipu koju čine velikom većinom juniorke po godištu i koje tek uvježbavaju revije s kojima će nastupati ove godine. To pogotovo vrijedi za najbolju hrvatsku sinkricu Mateu Butorac koju ni viroza koja ju je mučila nije spriječila da se tri puta popne na postolje.

Rezultati po disciplinama:

• tehnički solo
Matea Butorac 71,4443 3. mjesto

• slobodni solo
Matea Butorac 72,8333 7. mjesto

• tehnički duet
Butorac, Radetić, r. Stojšić 65,3837 3. mjesto
Glavačević, Premuš, r. Fućak 59,3568 5. mjesto

• slobodni duet
Radetić, Stojšić, r. Butorac 67,1333 8. mjesto

• kombinacija
2. mjesto s osvojenih 72,8667 bodova
(Matea Butorac, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Maria Glavačević, Andrea Kosanović, Petra Premuš, Ana Kus i Tia Elena Fućak)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!