Tenis

Marčinko: "U idućoj sezoni planiram igrati malo jače ITF-ove turnire pa ćemo vidjeti kako ću proći na njima"

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 10.12.2019.
Marčinko: "U idućoj sezoni planiram igrati malo jače ITF-ove turnire pa ćemo vidjeti kako ću proći na njima"

Hrvatski Telekom Zagreb Junior Cup donio nam je nastavak lijepe tradicije hrvatskih tenisačica i tenisača na zagrebačkom juniorskom ITF-ovu turniru.

Petra Marčinko slavila je u pojedinačnoj konkurenciji i paru, a dvojac Alen Bill/Luka Mikrut otišao je do kraja u konkurenciji muških parova, čime su hrvatski aduti obogatili ulov zagrebačkih naslova. Od 2008. godine naovamo, u 12 izdanja turnira samo je 2011. prošla bez hrvatske titule u singlu ili paru.

Nakon trijumfa Petra je odgovorila na nekoliko pitanja, a prvo je bilo o nastupu na turniru:

"Turnir je bio odličan, nije mogao biti bolji - pogotovo jer je bio u Zagrebu koji je moj grad. Baš mi je drago. U finalu sam odigrala odlično, nadala sam se dobrom rezultatu, ali nisam mislila da će meč proći tako. Protivnica je igrala dobro (Slovenka Maja Makorič, op.), ali mislim da sam ja bila bolja, imala sam bolji dan."

O cijeloj sezoni rekla je sljedeće:

"Bila mi je najbolja do sada. Najviše ću pamtiti Tennis Europe nagradu koju sam dobila (europska igračica godine u uzrastu do 14 godina, op.), a pogotovo ovaj turnir koji sam osvojila u Zagrebu."

A kakvi su planovi za 2020. godinu?

"U idućoj sezoni planiram igrati malo jače ITF-ove turnire pa ćemo vidjeti kako ću proći na njima. Pri kraju siječnja bih mogla ići na turnire drugog ranga tijekom dva tjedna u Tunisu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!