Košarka

Premijerka Power Rankings, tjedan jedanaesti: Mercato

Matej Kačan • petak, 13.12.2019.
Premijerka Power Rankings, tjedan jedanaesti: Mercato
Foto: FaH

Nakon završetka kola smo pričekali da dođe rok za "horizontalne" transfere igrača iz jednog premijerligaša u drugi pa sada imamo i pregled transfera uz zadnje partije. Usput, na točno pola sezone smo!

Vrhuška

1. Cibona (1.)

Još jedan dan u uredu, Škrljevo razvaljeno s više od dvostrukim brojem poena. Uvjerljivo prvo mjesto je zadržano, a prava vijest je odrađena u uredima. Potpisan je Roko Badžim koji slovi za pristojnog igrača i solidnog talenta. Zadnju sezonu je odradio u Olimpiji pa je izvisio nakon fuzije da bi cijelo ljeto i jesen proveo u nećkanju i cijenkanju sa svima da bi na kraju završio tamo gdje su ga svi odmah vidjeli. Ergo, Cibonina vezija Dominika Mavre.

2. Zadar (2.)

Zabok se u prvom poluvremenu držao dobro, ali je drugi dio odrađen kako treba. No utakmica u Zaboku je ponudila dramu iza zatvorenih vrata. Kuloari govore o puču u svlačionici i pobuni protiv trenera, no Danijel Jusup ima povjerenje pa je poveo momčad na mini-pripreme u Poreč. Usput je u zadarskog mlađeg brata otišao Petar Marić, a doveden je izvjesni Bashir Ahmed. Ahmed je igrao u Prištini kod Damira Mulaomerovića koji je bio upravo najveća konkurencija Jusupu za klupu Zadra pa je zatvoren lijepi krug.

Ahmed pokriva krilo te bi rotacija Zadra napokon trebala biti zatvorena. Jusup je dobio tri nova igrača po svom guštu te opravdanja više ne bi smjelo biti. Zadar mora igrati bolje, u Premijerki se pobjede redaju uz više ili manje kilavu igru.

3. Gorica (3.)

Gorica je posao odradila protiv Dubrave, a kao i kod ostalih, zanimljiviji dio posla odrađen je u uredima. Otišao je Ivan Vraneš koji se nametnuo kao dobra opcija s klupe, a umjesto njega je doveden njegov sugrađanin Ante Gospić kojemu se valjda nije dalo sramotiti sa Škrljevom pa je zaradio malo promaknuće.

Sredina

4. Split (4.)

Split se propisno osramotio u Jazinama kod Sonika. Vodio je 16 razlike da bi u posljednju minutu ušao s -6 pa stigao to i dobio tricu sa sirenom, a cijeli taj kupus glavom je platio Ante Grgurević koji se vraća u omladinski pogon. Dosadašnji voditelj omladinskog pogona Vedran Vukušić je sportski direktor, a novi trener je proslavljeni izbornik Ivica Skelin koji je zatvorio krug. U rosteru je nogiran Chris Cunningham, a još prije Sonika papire je dobio i Robert Rikić.

5. Vrijednosnice Osijek (6.)

Vrijednosnice su još jedna ekipa koja se pogostila raspadajućom lešinom zvano Šibenka. Na Baldekinu je domaćin pao s 85:74 pa Vrijednosnice na pola sezone drže vrlo respektabilnih 7-4. I u Osijeku su bili zaposleni, ali pod rubrikom "odlasci". Klub je napustio kapetan Nikola Turalija koji je prosječno igrao kapetanskih osam minuta te je otišao zbog "obostranog nezadovoljstva". Što god to značilo.

6. Zabok (5.)

Zabok je ipak očekivano izgubio od Zadra iako je prvo poluvrijeme svakako ostavilo pozitivan dojam. I u Zaboku je bilo prometno, došao je Sven Smajlagić koji je već branio boje Zabočana. Puno lakši zadatak za Zabočane bit će Dubrava u sljedećem kolu.

7. Alkar (8.)

Alkar nije vrtio po rosteru, ali je upisao jednu od rjeđih gostujućih pobjeda, a žrtva je očekivano ispao Hermes. Polako se Sinjani penju, dobro je to.

8. Sonik Puntamika (9.)

Dobar tjedan za Sonik. Srušen je Split, a Zadar je poklonio božićni dar u liku i djelu svojevrsne legende puntamiškog kluba. U svoje se jato vratio Petar Marić, a Josip Popić je dokazao da je dostojna popuna rupe u reketu te samo čekamo dan kad će ga Zadar povući.

9. Šibenka (7.)

Ah. Što više reći. Novi poraz, ovaj put od Osijeka i nova pretumbavanja. Potpisao je Ivan Vraneš koji će popuniti rupu na četvorci koja je nastala odlaskom Vladimira Dašića, a očekuje se i (novi) povratak Nika Slavice. Vidjet ćemo na što će ovo, mlađe ruho izaći.

Fenjeraši

10. Dubrava Furnir (10.)

Dubrava je svoje odradila gdje je trebala, susret s Goricom nije mjesto gdje se treba tražiti pobjeda.

11. Škrljevo (11.)

Novi tjedan i nova doza sramote, ovaj put se pogostila Cibona. Otišao je i Gospić koji, valjda iz mjera štednje, nije dobio (ili nije želio) ugovor za drugu polovicu sezone. Pokušali smo naći još kakvu novost, ali zadnja vijest na službenoj stranici je iz polovice studenog. I informatičari su odustali.

12. Hermes Analitica (12.)

Jao, bilo je blizu, ali ništa od druge pobjede. U Zagrebu je bolji bio Alkar. Više sreće drugi put.

Prošla izdanja Rankingsa:

Prvi tjedan

Drugi tjedan

Treći tjedan

Četvrti tjedan

Peti tjedan

Šesti tjedan

Sedmi tjedan

Osmi tjedan

Deveti tjedan

Deseti tjedan

HT Premijer liga

1Zadar 294+527
2Split 267+394
3Cibona 267+551
4Gorica 249+372
5Sonik Puntamika 1815-139
6Adria Oil Škrljevo 1815-59
7Zabok 1518-101
8Šibenka 1320-154
9Vrijednosnice Osijek 1023-191
10Alkar 924-192
11Furnir 726-343
12Hermes Analitica 330-665

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!