Vodeni sportovi

Hrvatski plivački savez krenuo u realizaciju projekta Hrvatska pliva

Sportnet • ponedjeljak, 23.12.2019.
Hrvatski plivački savez krenuo u realizaciju projekta Hrvatska pliva
Foto: Pixsell

Hrvatski plivački savez i Središnji državni ured za šport uz potporu Vlade RH krenuo je u realizaciju vrijednog projekta Hrvatska pliva...

Hrvatski plivački savez u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport te Vladom RH u 2020. godini krenut će u realizaciju hvalevrijednog projekta obuke neplivača "Hrvatska pliva". Cilj Natječaja je omogućiti što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću koja će pridonijeti očuvanju i unaprijeđenu psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje športom na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Cilj provedbe Natječaja je financijskom potporom izvaninstitucionalnim programima iz područja športa povećati broj korisnika koji su uspješno prošli programe obuke neplivača, naučili plivati te ih potaknuti na organizirano bavljenje plivanjem.

U školi plivanja djeca uče plivati na zanimljiv i zaigran način. Program se sastoji od definiranog 20-satnog sadržaja i sljedećih elemenata poduke neplivača: uranjanje glave i disanje u mjestu, plutanje na leđima i prsima, klizanje i skok u vodu. Osnovni cilj programa poduke neplivača je osposobiti djecu da samostalno mogu preplivati 25 metara.

Program poduke neplivača HPS-a koristit će se za provedbu poduke u svim klubovima, članicama HPS-a koji će zadovoljiti uvjete natječaja Središnjeg državnog ureda za šport koji je objavljen danas. Pozivamo plivačke klubove diljem Hrvatske da se uključe u ovaj iznimno važan projekt i osiguraju djeci da postanu sigurni plivači.

Hrvatski plivački savez kontinuirano radi na promociji plivanja, stipendijama za najuspješnije plivače, pripremama za razna natjecanja kao i intenzivnoj suradnji s Vladom RH koja je upravo plivanje uvrstila u dio Državnog proračuna za 2020.

AUTOR: Hrvatski plivački savez

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!