Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice love Tokio: "Turnir je težak, ali nema nijedna ekipa koju ne možemo pobijediti"

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 27.12.2019.
Hrvatske odbojkašice love Tokio: "Turnir je težak, ali nema nijedna ekipa koju ne možemo pobijediti"

Hrvatske odbojkaške reprezentativke otputovale su na pripreme ususret kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre Tokio 2020...

Turnir se od 7. do 12. siječnja igra u Nizozemskoj gdje Hrvatsku u skupini očekuju Belgija, Njemačka i Turska. Ususret turniru, odbojkašice su iz Zračne luke Franjo Tuđman otputovale u Bugarsku gdje ih očekuju prijateljske utakmice s domaćinom.

"Pripreme su mi važne kako bih mogao odrediti u kakvoj smo formi za turnir, a Bugarska je izvrstan protivnik baš za to. U Nizozemskoj nas očekuju protivnici na vrlo visokoj razini, ali želimo igrati našu najbolju odbojku. Moramo napraviti puno u kratkom roku, ali vjerujem da možemo do plasmana na Olimpijske igre. Sve ekipe na turniru su dobre, ali izdvojio bih Tursku kao najveći izazov u našoj grupi", izjavio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Drugu grupu na turniru čine Nizozemska, Bugarska, Azerbajdžan i Poljska. Samo jedna ekipa putuje u Tokio tako da je ovo Hrvatskoj posljednja nada za plasman na Olimpijske igre. Iako ih očekuju teške utakmice, među djevojkama vlada optimizam i pozitivna atmosfera.

"Nismo se vidjele od ljeta i sada smo se ponovno okupile, atmosfera je odlična i pune smo nade. U ekipi je puno mladih igračica kojima je ovo prvi ovakav turnir tako da je pozitivna i određena pozitivna trema", izjavila je hrvatska reprezentativka Sanja Gamma koja se osvrnula i na protivnike na turniru: "Protiv Njemačke i Belgije nismo dugo igrali, a riječ je o izvrsnim ekipama. S Turskom igrali ljetos na Europskom prvenstvu, izgubile 3:2, ali bilo je gusto i igrala se odbojka na visokom nivou. Turnir je težak, ali nema nijedna ekipa koju ne možemo pobijediti."

Uz Sanju, na pripreme i turnir otputovale su: Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović. Kapetanica Samanta Fabris jučer je sa svojim Kazanom osvojila Kup Rusije te će se ekipi pridružiti u Bugarskoj.

Reprezentativke je otpratio i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković koji se osvrnuo na nedavno dobiveno domaćinstvo Europskog prvenstva za žene 2021:

"Puno igrača ima sjajnu karijeru, ali ne dobiju priliku igrati veliki turnir pred svojom publikom. Mi smo ovim divnim curama to omogućili i bit ćemo uz Bugarsku, Rumunjsku i Srbiju jedan od domaćina Europskog prvenstva 2021. Uvjeti koje smo morali ispuniti bili su vrlo rigorozni, ali naša reprezentacija to zaslužuje. U Hrvatskoj će igrati, uz nas, još pet reprezentacija. Važno nam je da vrhunsku odbojku dovedemo u Hrvatsku i počnemo pobjeđivati pred našom publikom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!