Rukomet

Dinart ne odbacuje mogućnost priključenja Karabatića: "To bi značilo da je 100 posto spreman"

Mihaela Bradovski • petak, 27.12.2019.
Dinart ne odbacuje mogućnost priključenja Karabatića: "To bi značilo da je 100 posto spreman"
Foto: FaH

Francuzi se u Creteilu pripremaju za Europsko prvenstvo, Didier Dinart radi s 18 igrača i priprema momčad za ono što je čeka od 9. siječnja...

Francuska je krenula s pripremama, a naravno da i na ovo veliko natjecanje odlazi s najvišim ambicijama. Ulog je velik, igra se za titulu, ali i potencijalno mjesto u Tokiju kao i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Za mene je nezamislivo da Francuska ne bude na Olimpijskim igrama. Na ovom Europskom prvenstvu ulog će biti velik jer se osim za Tokio borimo i za mjesto na Svjetskom prvenstvu. Ako dohvatimo polufinale, imat ćemo o čemu za razmišljati, ali do tamo je dugačak put", kaže Didier Dinart.

Na posljednja dva velika natjecanja Francuska je zapela u polufinalu, a Dinart preuzima na sebe krivicu.

"Pali smo u zadnja dva polufinala i volim reći da sam ja taj koji nije znao kako pripremiti momčad za te susrete. Nismo bili dobri u obrani, ali naučili smo iz tih pogrešaka i narasli."

Dinart je poručio kako će imati puno taktički treninga i rada s loptom, a vrlo malo kondicijskih jer je vremena za slaganje malo. No, dobra vijest je što ipak postoji mogućnost priključivanja nekad tijekom Prvenstva i Luke Karabatića.

"Ne odbacujemo tu mogućnost u potpunosti, ali do ovog trenutka uopće nije bio u kombinacijama za pripreme. Ako nam se i priključi u nekoj fazi, to će značiti da je 100 posto spreman, nema nikakvog straha od kontakta i ima punu podršku kluba", poručio je Dinart.

Slična situacija bila je i na prošlom Svjetskom prvenstvu gdje je Francuska bila bez Nikole Karabatića tijekom priprema i prve faze, ali kasnije se ipak priključio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!