Rukomet

Portugalski izbornik: "Jako smo ponosni što nas je europski prvak pozvao na turnir"

Mihaela Bradovski • petak, 03.01.2020.
Portugalski izbornik: "Jako smo ponosni što nas je europski prvak pozvao na turnir"
Foto: Simon Maljevac

Reprezentacija Portugala u sklopu priprema za Europsko prvenstvo nastupa na turniru u Španjolskoj gdje će imati priliku kroz susrete isprobati neke od varijanti...

Jedna od reprezentacija koje treba shvatiti ozbiljno na ovom Europskom prvenstvu je Portugal. Portugalcu su prilično napredovali posljednjih godinama i vraćaju se na veliku scenu, a u sklopu priprema čeka ih snažni turnir u Španjolskoj.

"Jako cijenimo ovu pozivnicu, to je za nas velika stvar jer se ne sjećam da nas je Španjolska zvala na tako važan turnir. Osim toga riječ je o europskom prvaka čime nam je čast još veća", istaknuo je izbornik Paulo Pereira.

"Mi na ovaj turnir ne gledamo kao na test već kao još jedan korak u pripremama za Europsko prvenstvo. Isprobat ćemo neke varijante u igri i svi će dobiti priliku pokazati se. U svakom susretu tražit ćemo pobjedu, ali to nije prioritet", ističe Pereira.

Pereira od svojih igrača traži da se nametnu jer veliki broj utakmica u kratko vrijeme traži širinu u rosteru.

"Sigurno bi bilo bolje da je i Duarte s nama, ali nema ga i moramo se snaći s kadrom koji imamo. Moramo biti momčad, a jedmo li na dobrom putu, pokazat će nam ovaj turnir."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!