Košarka

Zvezdi određena kazna, uslijedio odgovor: "Tražimo novu utakmicu bez ikakve kazne, sve ostalo bit će kraj ABA lige"

Branimir Korać • subota, 04.01.2020.
Zvezdi određena kazna, uslijedio odgovor: "Tražimo novu utakmicu bez ikakve kazne, sve ostalo bit će kraj ABA lige"

Disciplinski sudac ABA lige Saša Pavličić-Bekić donio je odluku o kazni Crvenoj zvezdi za neodlazak na susret u Podgoricu protiv Budućnosti...

Upravo očekivani rasplet oko neodigranog dvoboja između Budućnosti i Crvene zvezde. Beograđani iz sigurnosnih razloga nisu doputovali u Podgoricu, ABA liga nije dozvolila odgodu utakmice i uslijedila je očekivana kazna za Zvezdu uz gubitak susreta rezultatom 20:0.

"KK CRVENA ZVEZDA mts kažnjava se jer se KK Crvena Zvezda mts neopravdano nije pojavio na utakmici 13. kola 1. ABA lige, utakmice broj 78, odigranoj dana 30.10.2019.g. u Beogradu između KK BUDUĆNOST VOLI - KK CRVENA ZVEZDA mts, a što je protivno čl. 11.6 Internih pravila ABA lige navedenih pod II Natjecanje-Datumi odigravanja utakmica 29.1 b), 32.1, 31.1 a) i 31.1c) DPABA,

dakle, čime su počinjeni prekršaji iz članaka 29.1 b), 32.1 ) DPABA, sve u svezi s člankom 5 DPABA te mu se:

- temeljem čl. 31.1 c istog propisa izriče kazna oduzimanje boda koji bi klub dobio da je izgubio odigranu utakmicu;

- temeljem članka 31.1 a istog propisa izriče novčana kazna u iznosu od 20.000,00 eura;

-temeljem članka 11.6 Internih pravila ABA lige navedenih pod II Natjecanje-Datumi odigravanja utakmica nalaže podmiriti KK BUDUĆNOST VOLI troškove organizacije utakmice, dolaska sudaca i delegata", stoji u odluci o kazni.

Odmah je uslijedio odgovor i Crvena zvezda se oglasila putem priopćenja kojeg prenosimo:

U istoj odluci disciplinskog suca Saše Pavličića Bekića (koja je uvjetnog karaktera) jasno se navodi DA O REGISTRACIJI UTAKMICE NE ODLUČUJE DISCIPLINSKI SUDAC ABA LIGE i da se odluka može primjeniti tek kada Predsjedništvo ABA lige donese odluku po zahtjevu KK Crvena zvezda oko odlaganja utakmice!

Ukoliko Predsjedništvo ABA lige donese pozitivnu odluku o zahtjevu KK Crvena zvezda mts i odgodi utakmicu, odluka o kažnjavaju koja je uvjetna, ne vrijedi!

KK Crvena zvezda mts također naglašava da u odluci disciplinskog suca postoje brojne kontradiktornosti poput one u kojoj se navodi da prema izvještaju delegata, svim dopisima i predsjedniku ABA lige Domagoju Čavloviću, liga nije donijela nikakvu odluku od odlaganju utakmice?

KK Crvena zvezda mts je jasno i glasno navela u svojim dopisima, prigovorima i dopunama da nije dobila nikakvu odluku ABA lige da utakmica u Podgorici MOŽE se odigrati u predviđenom terminu dana 30.12.2019.godine.

Također, KK Crvena zvezda mts skreće pažnju javnosti da se u obrazloženju disciplinskog suca jasno navodi da ova kazna ne egzistira u slučaju ukoliko Predsjedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj.

Također, ista vrhovna tijela ABA lige imaju pravo promijeniti i ostale uvjetne kazne – novčanu kaznu i oduzimanja boda.

KK Crvena zvezda mts upozorava da je u ovom slučaju i počev od 28.12.2019. godine učinio sve što je u njegovoj moći i na sve moguće načine, da dobije pravovremeni odgovor od strane lige, kao i svih nadležnih sigurnosnih organa Republike Srbije oko odlaska i odigravanja utakmice u Podgorici. Podsjećamo da je u pitanju bila VIŠA SILA i okolnosti koje nemaju veze sa sportom, niti je na njih mogao utjecati kao klub!

Pošto se disciplinski sudac ABA lige, osim što je doslovno tumačio izvještaj delegata, ogradio i prebacio odgovornost na Predsjedništvo i novi menadžment ABA lige – očekujemo da Predsjedništvo regionalnog natjecanja i svi organi u čijoj je to nadležnosti promijene ovu odluku, budu mudri, pragmatični u situaciji koja cijelu ABA ligu i sve klubove stavljaju na veliki ispit i dovode u pitanje njenu budućnost, i na prvom mjestu regularnost!

U slučaju da se oni koji trebaju odlučiti o epilogu ove utakmice, kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebala biti odigrana utakmica u Podgorici, i kao mjerodavni potvrde ovu uvjetnu odluku disciplinskog suca – koji se ponavljamo, i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo – prestati postojati!

KK Crvena zvezda mts je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci, jasno naveo na konferenciji za medije u ponedjeljak. Događaji nakon toga samo su donijeli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu. Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsjedništva ABA lige ovim povodom, i odluku o odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo – označit će kraj ABA lige jtd!"

FOTO: Budućnost VOLI

ABA liga

1Partizan NIS 174+216
2Budućnost VOLI 156+196
3Crvena zvezda mts 147+196
4Cedevita Olimpija 138+50
5Mornar 138+20
6Sixt Primorska 129-47
7FMP 1011+38
8Igokea 714-109
9Cibona 714-128
10Zadar 615-114
11Mega Bemax 615-139
12Krka 615-179

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!