Zimski sportovi

Rekordnih 850 klizačica stiže u Ledenu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 10.01.2020.
Rekordnih 850 klizačica stiže u Ledenu

Već tradicionalno za početak nove klizačke godine prvo natjecanje koje će okupiti svijet u Ledenoj dvorani Doma sportova ponovno će biti Trofej Zagrebačkih pahuljica.

U svom čak 16. izdanju ovo međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju sljedećeg tjedna, u petak i subotu (17. i 18. siječnja) srušit će apsolutni rekord.

"Na ovogodišnjem Trofeju Zagrebačkih pahuljica sudjelovati će rekordne 42 ekipe iz 10 zemalja svijeta - Australije, Austrije, Kanade, Češke, Finske, Mađarske, Italije, Švedske, SAD-a i naravno Hrvatske. Dolazi nam čak 850 klizačica, a nastupit će u sedam različitih kategorija - seniorskoj, juniorskoj, mlađejuniorskoj, kadetskoj, mlađekadetskoj konkurenciji te u Mixed Ageu i kategoriji odraslih. Hrvatske predstavnice, Zagrebačke pahuljice, klizat će u šest uzrasnih kategorija te smo vrlo ponosni brojnošću našeg kluba", otkrila je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek.

U prethodnih 15 izdanja Trofeja u Zagrebu su klizale čak 144 različite ekipe iz 19 zemalja svijeta, a rekordna 31 ekipa sa 620 klizačica nastupila je prošle godine. Ipak, ovogodišnje izdanje poprilično će srušiti taj rekord.

Ova najmlađa grana klizačkog sporta od 2001. godine do danas u Dom sportova je privukla čak 129.000 gledatelja, a veliki odaziv klizačkih zaljubljenika očekuje se i sljedećeg tjedna kada hrvatske predstavnice, Zagrebačke pahuljice, ponovno priželjkuju veliku podršku s tribina Ledene. Podsjetimo, one su se do sada čak 26 puta penjale na pobjednička postolja ovog natjecanja osvojivši 3 zlatne, 11 srebrnih i 12 brončanih medalja, a velike kandidatkinje biti će i za odličja na 16. Trofeju.

Natjecanje oba dana starta od 16 sati, a svečano otvaranje na rasporedu je u petak, 17. siječnja u 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!