Zimski sportovi

Zubčić: 'Dok sam čekao zadnju dvojicu, puls mi je bio veći nego na stazi'

Petar Jenjić • nedjelja, 12.01.2020.
Zubčić: 'Dok sam čekao zadnju dvojicu, puls mi je bio veći nego na stazi'
Foto: EPA

Filip Zubčić kazao je za HRT da se bacio na glavu bez respekta u drugoj vožnji, što ga je u konačnici dovelo do drugog mjesta. Ipak, dodao je kako nema mjesta euforiji...

Sjajne vijesti stigle su iz Adelbodena jer je u jučerašnjem veleslalomu Filip Zubčić osvojio drugo mjesto, a ujedno i svoje prvo postolje u karijeri.

"Bilo je sjajno ući u cilj kao vodeći. Rekao sam si da ovo mora biti postolje. Kada je Kranjec ušao ispred mene, rekao sam da će pobijediti jer je sjajno odskijao. Dok sam čekao zandu dvojicu, puls mi je bio veći nego na stazi ili startu. Kad sam vidio da je Borsotti ušao iza mene, došlo je olakšanje i sreća."

Nakon prve vožnje bio je sedmi, a nakon toga se bacio na glavu, istaknuo je u razgovoru za HRT.

"Nisam imao prevelik pritisak, uvijek postoji mali jer sam bio tri desetinke blizu pobjednika, ali bacio sam se ful gas bez respekta. Osjećao sam se već u prvoj vožnji odlično. Dao sam sve od sebe, možda mi je i postavka pomogla u drugoj vožnji jer je bila malo zatvorenija, što mi odgovara. Odlično sam se snašao. Nema vremena ni za slavlje ni za euforiju, sezona je još duga. Sad je krenuo onaj naporniji dio sezone, a otvorio sam ga super. Sad idemo i slalom napasti i idemo do kraja sezone što jače odraditi, što bolje. Hladna glava i idemo utrku po utrku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!