Zimski sportovi

ZOIM 2020: Luka Banek osvojio broncu s mješovitom hokejaškom momčadi Brown

Sportnet • srijeda, 15.01.2020.
ZOIM 2020: Luka Banek osvojio broncu s mješovitom hokejaškom momčadi Brown

Hrvatski hokejaš u inačici 3 na 3, Luka Banek (rođen 2005. u Zagrebu), osvojio je brončano odličje na 3. zimskim olimpijskim igrama mladih u Lausanni i St. Moritzu (9. - 22. siječnja). U borbi za treće mjesto nacionalno mješovita momčad Brown (smeđa), za koju je nastupao i Banek, svladala je vršnjake iz momčad Black (crna) sa 6-5.

Prva je to medalja koju je osvojio neki hrvatski sportaš ili sportašica na ZOIM-u, a u „smeđoj“ hokejaškoj momčadi, nastupili su igrači iz još 12 država ili nacionalnih olimpijskih odbora (Men's Mixed NOC Team 3-on-3). Skupa s Banekom broncu su osvojili: Sai Lake (Australija), Hugo Galvez (Francuska), Chu Xi Elvis Hsu (Hong Kong), Axel Ruski-Jones (Novi Zeland), Marlon Dacunto (Njemačka), Erik Potsinok (Estonija), Evan Nauth (Ujedinjeno kraljevstvo), Artur Seniut (Litva), Matyas Sapovaliv (Češka), Milan Ivady (Mađarska), Rastislav Elias (Slovačka) i Sebastian Aarsund (Norveška).

Zlato je osvojila momčad Green (zelena), srebro momčad Red (crvena), a hrvatski trener Marko Valenčić, koji je vodio momčad Yellow (žuta), ostao je u utješnom redoslijedu od 5. do 8. mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!