Rukomet

Više od 5500 minuta rukometnog programa na RTL-u gledalo je više od 3.1 milijun ljudi

Sportnet • srijeda, 29.01.2020.
Više od 5500 minuta rukometnog programa na RTL-u gledalo je više od 3.1 milijun ljudi

Dojmovi s netom završenog Europskog prvenstva u rukometu na kojem su se hrvatski rukometaši okitili srebrnom medaljom još se nisu slegnuli. Prepričavaju se doživljaji s finala, ali i s dočeka na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Za rasplamsavanje navijačkog ludila zaslužan je i RTL, koji je tradicionalno rukometna televizija. Tijekom prvenstva održanog u Austriji, Norveškoj i Švedskoj RTL je na svom glavnom kanalu, kao i na RTL2 te na online platformi RTLplay, prenosio 51 utakmicu te uz to i 10 studijskih emisija „Vrijeme je za rukomet“, koje je vodio Marko Vargek uz stručne sukomentatore Petra Metličića i Dragu Vukovića.

"Meni je ovo bio najdraži rukometni projekt koji smo odradili, prezadovoljan sam reakcijama gledatelja i nevjerojatnim brojkama koje smo ostvarili. Emisije su bile gledane, a sukomentatori Pero Metličić i Drago Vuković oduševili su me u svom prvom televizijskom nastupu. Bili su stručni, približili su rukomet na jednostavan način pomoću našeg sustava virtualne stvarnosti koji smo koristili u emisijama, često su i sami preuzimali ulogu voditelja i reportera, donijeli su puno emocija, šarma i iskrenosti, što su gledatelji i prepoznali. Nakon dočeka na Trgu bana Josipa Jelačića mnogi su nam ljudi prilazili i čestitali na dobro odrađenom poslu, što govori da smo uspjeli ući u domove navijača", kaže zadovoljno Marko Vargek.

RTL je tako tijekom proteklog prvenstva emitirao više od 5500 minuta rukometnog programa uživo, što je gotovo četiri dana samo rukometa. U nešto više od dva tjedna prvenstva, uz RTL i rukomet u ukupnoj je populaciji bilo 3.1 milijun gledatelja koji su pogledali neki dio utakmica koje su emitirane na televizijskim kanalima. Osim toga, rezultati gledanosti pokazuju da je rukomet bio jednako popularan u urbanim i ruralnim sredinama, ali i da ga jednako obožavaju gledati i žene i muškarci.

"Nikada nije jednostavno uzeti nešto što godinama odlično funkcionira, sve to prekrižiti, promijeniti i očekivati iste pozitivne reakcije. Ali dogodilo nam se upravo to. Novi studio, novi stručni sukomentatori, nova moderna, i za rukometne prijenose na ovim prostorima - još neviđena tehnologija. Reakcije su i više nego pozitivne. Petar Metličić i Drago Vuković bili su pun pogodak za analizu u studijskim emisijama, Nikša Kaleb odlično je odradio zahtjevan posao sukomentiranja utakmica. Pokazali su nam kako izgledaju rukometaši u slobodno vrijeme, u hotelima, svlačionicama, kako se opuštaju i zabavljaju. Stvorila se odlična sinergija između njih i navijača i vjerujem da je taj koncept savršeno nadopunio sjajan rezultat na terenu i da su gledatelji zadovoljni. Dovoljno govori jedna rečenica Drage Vukovića, inače olimpijskog pobjednika i osvajača šest medalja s hrvatskom reprezentacijom, koji je debitirao u studijskom sukomentatorskom poslu: „Do sada sam normalno mogao šetati ulicom. Nakon par studijskih emisija svi su me počeli zaustavljati i htjeli se fotografirati sa mnom.“ To nas raduje i jedva čekamo Egipat", zaključuje Antonio Vuksanović, urednik Sporta na RTL-u.

RTL je, naime, već osigurao pravo prijenosa Svjetskog prvenstva u rukometu, koje se u siječnju 2021. održava u Egiptu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!