Automoto

U Čazmi krenula oktanska rapsodija uz dominaciju Mađara

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 06.02.2020.
U Čazmi krenula oktanska rapsodija uz dominaciju Mađara

Tridesetak automobila na premijernom izdanju 1.Delta Snow Show opravdali su uvod u novu natjecateljsku sezonu...

Iako bez željenog snijega i sasvim drugačije površine dionica brzinskih ispita, prvo izdanje nove međunarodne rally show manifestacije 1.Delta Snow Show, u organizaciji zagrebačkog Autokluba Ina Delta, proteklo je u nadmetanju 31 posade iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Italije. Bio je to novi oktanski event u Čazmi i njenoj okolici, koja se tako upisala u novu, ozbiljnu destrinaciju autosporta, kojoj će dogodine, ako klimatski uvjeti dozvole, snijeg i ledena površina, u ovom ranom periodu uoči sezone, donijeti jednu sasvim drugačiju manifestaciju.

Pokazalo se da su tri vrhunske mađarske posade dominantno protutnjale Čazmom. U prvom gradskom brzincu najboljim su se pokazali znani i legendarni miceki. Kratku dionicu, nepunih dva kilometra, najbolje su odradili Mađari Tomas Bacsa i Gergely Hanyik (Mitsubishi lancer evo IX), tek 1,2 sekunde sporije slovenski tandem Darko Peljhan-Matej Čar (Evo VIII), dok su dvije desetinke više utrošili Mađari Miklos Maricsek-Robert Paisz (Evo IX). Unutar dvije sekunde za najbržim bio je i favorit, pokazat će se kasnije i pobjednički tandem, Mađara Antala Kovacsa i Gergely Istovicsa u prestižnoj Ford Fiesti R5. Dan poslije, na četiri makadamska brzinca, svoja je umijeća prikazao najboljim vremenima i konačnom pobjedom upravo ovaj dvojac ostvarivši prednost od 24,8 sekundi i tako se upisao pobjednicima prvog čazmanskog rally showa.

Za mađarski trijunf i kompletno pobjedničko postolje pobrinule su se i preostale dvije posade, Basca-Henyik na drugom, a Maricsek-Paisz na trećem mjestu. Peljhan se morao zadovoljiti četvrtim mjestom, dok je najbolja hrvatska posada bila Danijel Vojvodić i Tajana Vojvodić Pinky u gotovo povijesnom Mitsubishi Lanceru evo III, ujedno pobjednici klase 1. Klasa 2 pripala je mladom i nadolazećem rally asu Martinu Ravenšćaku koji je uz iskusnog Tomislava Tomaškovića nastupio u Ford Fiesti R2T. I da sve bude ravnopravno, pobjeda preostale klase 4 otišla je u Sloveniju posadi Jaka Žvab-Vilijem Čibej (BMW E36 328 TI).

Kroz desetak dana u Istri, nadomak Limskom kanalu i oko Kanfanara, vozi se još jedan rally show Due Castelli, treću godinu za redom, da bi kroz mjesec dana međunarodnim FIA CEZ rallyem Kumrovec startala i službena domaća bodovna automobilistička sezona.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!