Vodeni sportovi

Stipanović i Jurišić predstavljaju Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u klasi Laser u Melbourneu

Matej Kačan • ponedjeljak, 10.02.2020.
Stipanović i Jurišić predstavljaju Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u klasi Laser u Melbourneu

Hrvatski jedriličari Tonči Stipanović i Filip Jurišić su najavili SP u klasi Laser koje će se održati u australskom Melbourneu...

U Melbourneu se odvija jedriličarsko SP u klasi Laser, a Hrvatska će tamo imati dva predstavnika, Tončija Stipanovića i Filipa Jurišića. Stipanović će ciljati na povećavanje svoje pozamašne kolekcije odličja koja uključuje pet europskih, jedne svjetske te olimpijske medalje, dok Jurišić nema takvog iskustva i ovo mu je prilika da se istakne među 130 jedriličara.

"Od kad smo došli u Melbourne sve je po planu, bilo je vjetra tako da su treninzi odrađeni po idealnim uvjetima i jedva čekamo da krenemo s regatom", svoj je nastup za Hinu najavio Stipanović.

On je na SP 2018. već osigurao svoju vizu za Olimpijske igre u Tokiju, a tamo će braniti srebro koje je osvojio 2016. u Rio de Janeiru. Uz njega će na SP nastupiti Filip Jurišić koji ima manje iskustva, ali u ovom nastupu traži iskustvo i priliku za proboj među elitne "laseraše".

"Jako sam motiviran, pripreme u Splitu i na Malti su odrađene jako dobro i mislim da smo maksimalno iskoristili uvjete. Vrijeme u Melbourneu je dosta promjenjivo i temperature osciliraju, ali vjetra ima, a po prognozama će ga biti i na prvim danima regate", rekao je Jurišić.

Svetsko prvenstvo u klasi Laser odvijat će se u šest dana od kojih su prva tri kvalifikacijska, dok su druga tri finalna u kojima će se dijeliti odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!