Tenis

Robert Farah oslobođen optužbe za doping, može ponovno na teniske terene

Mihaela Bradovski • utorak, 11.02.2020.
Robert Farah oslobođen optužbe za doping, može ponovno na teniske terene

Svjetska javnost ostala je šokirana kada se pojavila informacija kako je prvi igrač svijeta u konkurenciji parova, Robert Farah, dopingiran. Nakon saslušanja i prilaganja dokaza, Farah je ipak oslobođen optužbe...

Slučaj Roberta Faraha spada među rijetke. Kolumbijski specijalist za igru u parovima i prvi sa svjetske rang liste, uspio je dokazati kako ne snosi nikakvu krivicu za unošenje nedozvoljene supstance u svoj organizam.

Teniski antidoping program prihvatio je objašnjenje Faraha i utvrdio kako je do kršenja pravila došlo nehotice i kazna mu je ukinuta. Naime u svoj organizam zabranjeni anabolički steroid boldenon unio je putem mesa koje je konzumirao.

Inače Farah je testiran 17. listopada prošle godine izvan natjecanja, a suspenzija mu je izrečena 21. siječnja ove godine te je automatski dobio zabranu natjecanja. Od početka je tvrdio kako je nevin i najavljivao je da će to i dokazati, a imao je i veliku podršku dobrog dijela igrača s ATP Toura.

Na ovu odluku Teniskog antidoping programa, Svjetska antidopinška agencija WADA i Kolumbijska agencija za borbu protiv dopinga mogu se žaliti CAS-u. Žalba se najavljuje, a CAS-ova odluka bit će konačna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP TourDoping
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!