Automoto

I službeno odgođena Velika nagrada Kine zbog epidemije korona virusa

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.02.2020.
I službeno odgođena Velika nagrada Kine zbog epidemije korona virusa
Foto: AP Images

Velika nagrada Kine trebala je biti održana u Šangaju 19. travnja, međutim donesena je odluka prema kojoj se ona odgađa. Do odgode je došlo iz razumljivih razloga zbog pojave korona virusa...

Kao što je već odgođen niz sportskih i kulturnih manifestacija na području Kine, isto se dogodilo i s utrkom Formule 1 za Veliku nagradu Kine. Do odgode je došlo zbog epidemije korona virusa kao mjera predostrožnosti i prevelikog rizika okupljanja tolikog broja ljudi na jednom mjestu.

"Odluka je donesena kako bi se zaštitilo zdravlje vozača, članova momčadi i navijača. Velika nagrada Kine dugo je važan dio kalendara Formule 1 i prati je veliki broj strastvenih navijača, FIA se nada kako će se utrka Formule 1 čim prije vratiti u Kini i želi svima u Kini sve najbolje u ovim teškim trenucima", stoji u priopćenju.

Direktor F1 Ross Brawn istaknuo je kako će se učiniti sve da se utrka ipak održi, ali u nekom kasnijem terminu. Zadnji put utrka je odgođena još 2011. godine kada nije održana utrka u Bahreinu.

I te 2011. godine prvotna ideja bila je da se utrka jednostavno otkaže i održi u kasnijem terminu, razlog je bilo takozvano Arapsko proljeće, međutim kasnije su se momčadi složile da se utrka jednostavno otkaže. Slično bi se moglo dogoditi i ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!