Nogomet

UEFA i CONMEBOL potpisali Memorandum o razumijevanju

hns-cff.hr • četvrtak, 13.02.2020.
UEFA i CONMEBOL potpisali Memorandum o razumijevanju
Foto: Pixsell

Izvršni odbor Uefe, čiji je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker, i Vijeće CONMEBOL-a potpisali su Memorandum o razumijevanju koji će nastaviti poticati rast i razvoj nogometa na oba kontinenta...

Predstavnici europske i južnoameričke nogometne federacije (UEFA i CONMEBOL), uključujući i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza te člana Izvršnog odbora Uefe Davora Šukera, novim su Memorandumom zamijenili dosadašnji ugovor potpisan 2012. godine, a omogućit će suradnju na različitim područjima.

Projekti i aktivnosti zemalja članica na oba kontinenta uključivat će obrazovanje, treninge, tehnički razvoj, suđenje, promociju i razvoj grassroots nogometa, nogometa mlađih dobnih skupina i ženskog nogometa, organizaciju nogometnih i futsalskih natjecanja, marketing, pravna pitanja, teme društvene odgovornosti, sigurnost te promociju etičkih načela.

"UEFA i CONMEBOL imaju dugu povijest suradnje, posebice kroz uzbudljiva natjecanja poput Interkontinentalnog kupa. Memorandum predstavlja prvi korak u omogućavanju razmjene iskustva i znanja na dobrobit razvoja nogometa u Europi i Južnoj Americi", rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Izvršni odbor Uefe te Vijeće CONMEBOL-a dogovorili su osnivanje četiri komisije koje će nadzirati glavne cjeline suradnje, pri čemu se razgovaralo i o programu razmjene sudaca te organizacije raznih međukontinentalnih utakmica.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!