Automoto

Koronavirus i dalje stvara velike probleme, upitna i VN Vijetnama

Petar Jenjić • petak, 14.02.2020.
Koronavirus i dalje stvara velike probleme, upitna i VN Vijetnama
Foto: AP Images

Velika nagrada Vijetnama, koja bi se trebala voziti 5. travnja, trebala bi biti prebačena na neki drugi datum. Razlog je koronavirus koji hara Kinom, čija je granica samo 100 kilometara od održavanja ove utrke...

Iako još uvijek nije službeno otkazana, Velika nagrada Vijetnama mogla bi se prebaciti za neki drugi datum. Razlog je isti kao i kod otkazivanja Velike nagrade Kine, a to je koronavirus koji hara tom zemljom.

Utrka bi se trebala voziti 5. travnja ulicama Hanoija koji je samo 100 kilometara od granice s Kinom. Iz FIA-e su poručili da su im zdravlje i sigurnost momčadi Formule 1, sudionika svjetskog prvenstva i navijača, njena najveća briga.

"Još nije postavljen kao potencijalno pitanje, ali očito je da se nalazi u blzini Kine pa ćemo pratiti situaciju", kazao je McLarenov šef Zak Brown. Amerikanac je dodao kako nikada ne bi dovodili ljude u opasnost.

Vijetnam je trebao biti četvrta ulična utrka u kalendaru Formule 1, uz Monte Carlo, Singapur i Azerbajdžan. Dodajmo kako nova sezona počinje 16. ožujka u Australiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!