Ostali sportovi

Robert Seligman u finalu u Melbourneu: 'Sada sam još motiviraniji'

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 20.02.2020.
Robert Seligman u finalu u Melbourneu: 'Sada sam još motiviraniji'

Na Svjetskom kupu u Melbourneu, u disciplini konja s hvataljkama, nastupila su dvojica Hrvata. Dok je Robert Seligman kao sedmi ušao u finale, Filip Ude nije uspio napraviti vježbu...

Robert Seligman plasirao se u finale Svjetskog gimnastičkog kupa u Melbourneu. Hrvatski reprezentativac danas je u kvalifikacijama konja s hvataljkama zauzeo 7. mjesto s ocjenom 14,133, dok je Filip Ude nastup u Australiji završio na 21. mjestu sa 10,866 bodova.

Melbourne je jedan od posljednja tri turnira s kojih se bodovi računaju kao kvalifikacijski za Olimpijske igre u Tokiju, a uoči ovog turnira Seligman drži deveto, a Ude deseto mjesto.

"S velikim zadovoljstvom javljam da sam ispunio sam svoj prvi cilj, iako, moram reći da je bilo iznimno teško. Unatoč problemima s jet lagom, promjena dana i noći, dao sam svoj maksimum, maksimalno se koncentrirao i uz nešto više sitnih pogrešaka dobio ocjenu 14,133 što je jedna od mojih nižih ocjena. Ali, danas je bilo dovoljno za ulazak u finale. Pokazalo se da je finale očekivano, kako smo i najavljivali, iznimno jako, poput Svjetskog Prvenstva. Dat ću sve od sebe, sada sam još motiviraniji. Imam dva dana pripremiti se za finale, pojačati startnu ocjenu s ovih kvalifikacijskih 5,9 na 6,1 i u koliko prođe sve kako želim, nadam se ocjeni oko 14,700 ili 14,800 i, naravno, borbi za medalju. Jako sam sretan što sam poslije ovako dugog puta i stvarno stresnih nekoliko dana treninga, punih iščekivanja, uspio plasirati se u ovako, za mene veliko i značajno, finale."

Filip Ude imao je prvi nastup nakon više od pola godine i operacije noge (kolovoz).

"Nažalost, nisam uspio napraviti vježbu. Sve mi je bilo nekako, kao da ruke nisu bile moje. Sada, je li to od aklimatizacije, od toga da se stvarno dugo nisam natjecao. Svejedno, stvarno sam sretan što sam se vratio gimnastici i što mogu ponovno natjecati. Vježba je bila dosta loša, tako da tu nemam komentara. Dobro sam bio spreman, dobro sam trenirao, ali jednostavno nije išlo", rekao je Filip Ude.

Dodajmo da je finale konja s hvataljkama u Melbourneu na rasporedu je u subotu.

Rezultati kvalifikacija - konj s hvataljkama:
1. Stephen Nedoroscik (SAD) 14,600
2. Saeedreza Keikha (Iri) 14,400
3. Vladislav Poljašov (Rus) 14,300
4. Kohei Kameyama (Jap) 14,300
5. Joshua Nathan (VB) 14,233
6. Fu Lie Tan (Mas) 14,200
7. ROBERT SELIGMAN (HRV) 14,133
8. Thierry Pellerin (Kan) 14,100
...
21. FILIP UDE (HRV) 10,866

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!