Nogomet

Održana radionica o licenciranju klubova: 'Baza je u razvoju nogometa izuzetno bitna'

hns-cff.hr • četvrtak, 20.02.2020.
Održana radionica o licenciranju klubova: 'Baza je u razvoju nogometa izuzetno bitna'
Foto: Pixsell

U Zagrebu je 19. veljače održana radionica pod nazivom "Hrvatski klupski nogomet: danas za sutra" za klubove Prve i Druge hrvatske nogometne lige, klubove Treće hrvatske nogometne lige koji su podnijeli zahtjev za licencu za Drugu HNL za natjecateljsku sezonu 2020./21. te klubove Prve hrvatske nogometne lige za žene koji su podnijeli zahtjev za licencu za Uefinu Ligu prvakinja...

Uz predstavnike klubova, radionici su prisustvovali Fifin direktor za nogometne propise James Kitching i Fifina menadžerica za razvoj Heidi Beha, a događaj je otvorio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Zahvaljujem našim gostima iz Fife na dolasku na ovu radionicu te na podršci našem radu. Hrvatski nogometni savez nikad se neće umoriti u razvoju nogometa, a naša mala zemlja vrvi od sportskih djelatnika. Pažnja javnosti možda je usredotočena na Vatrene i nastupe, no nogomet se svakodnevno igra na terenima diljem Hrvatske. Baza je u razvoju nogometa izuzetno bitna, a klubovi na svim razinama srce su hrvatskog nogometa. Zahvaljujem vama i vašim kolegama u klubovima na trudu i radu te vas podsjećam kako vam HNS stoji na raspolaganju kada vam je potrebna podrška. Također moram pohvaliti odjel licenciranja i Ivančicu na izvrsnom djelovanju već dugi niz godina."

Voditeljica licenciranja i međunarodnih poslova HNS-a Ivančica Sudac također je pozdravila prisutne predstavnike klubova te im predstavila program radionice. Sudac je naglasila kako je odjel za licenciranje posebno ponosan što na ovogodišnjoj radionici o licenciranju po prvi put zajedno sudjeluju predstavnici ženskih i muških klubova.

Radionica je započela analizom postupka licenciranja za vrijeme prijašnjih sezona i stanja u hrvatskim klubovima, koju je predstavila Ivančica Sudac, uz značajke novog Pravilnika o licenciranju klubova HNS-a. James Kitching, direktor za nogometne propise krovne svjetske nogometne organizacije, potom je predstavio Fifinu reformu sustava transfera.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak održao je predavanje na temu percepcije hrvatskog nogometa u javnosti, a Dinamova časnica za osobe s invaliditetom Iva Cigrovskij predstavila je primjere dobre prakse na području društveno odgovornih aktivnosti. Docentica i stručnjakinja za sportsku psihologiju Zrinka Greblo Jurakić također je govorila o mjerama zaštite maloljetnika koji sudjeluju u nogometu.

U drugom dijelu radionice predstavnicima klubova bile su dostupne individualne konzultacije sa stručnjacima Odjela za licenciranje HNS-a, uključujući ravnatelja Nogometne akademije te stručnjaka za sportske kriterije licenciranja Vatroslava Mihačića, pravnog savjetnika i stručnjaka za kriterije administracije i stručnog osoblja Matiju Puhaka, stručnu suradnicu za međunarodne poslove i licenciranje te stručnjakinje za pravne kriterije Tanje Peraković, referenticu za međunarodne poslove i menadžericu za Fifin sustav TMS Vlatke Janđel, vanjskog suradnika i stručnjaka za financijske kriterije Vladimira Topolnjaka te vanjskog suradnika i stručnjaka za infrastrukturne kriterije Vibora Granića (stručnjak za infrastrukturne kriterije).

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

HT Prva liga

1Dinamo 2651:11+4065
2Rijeka 2642:31+1147
3Lokomotiva 2641:28+1346
4Hajduk 2641:23+1845
5Osijek 2638:25+1342
6Gorica 2632:40-835
7Slaven Belupo 2623:43-2026
8Istra 1961 2619:40-2119
9Inter-Zaprešić 2628:51-2317
10Varaždin 2618:41-2317

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!