Ostali sportovi

Osječki Pannonian Challenge odličan uvod u ljetne Olimpijske igre

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 21.02.2020.
Osječki Pannonian Challenge odličan uvod u ljetne Olimpijske igre

Urbani prostori grada uvijek su pričali drugačije priče, a upravo jedna takva ispričana je u prostoru Kulturnog centra Osijek...

Otvorena su vrata najvećem regionalnom festivalu ekstremnih sportova, a samo dio onoga što posjetitelje očekuje na 21. izdanju Pannonian Challenge festivala predstavljeno je na konferenciji za medije. Organizatori su najavili novu dimenziju sportskog, glazbenog i popratnog programa.

Jedno je sigurno, Pannonian Challenge i ove godine sprema ekstremno dobru zabavu s lijeve i desne obale Drave od 3. do 7. lipnja. Osječki skate park, na lijevoj obali, ostaje najveći i najbolje opremljen u ovom dijelu Europe, a ove godine ugostit će svjetska sportska imena koja će u Osijeku, kao posljednjoj stanici prema Olimpijskim igrama u Tokiju, pokazati i testirati svoje vještine.

"Sretan sam što sa svojim timom mogu najaviti 21. Pannonian Challenge. Od 3. do 7. lipnja čeka nas sigurno najuzbudljiviji i najekstremniji Pannonian do sada jer ove godine pomičemo granice još dalje. Dovodimo preko 300 najboljih sportaša svijeta, radimo veliku rekonstrukciju skate parka te uvodimo nove discipline i projekte koji će obilježiti nadolazeće godine Pannoniana", ističe Jurica Barać, direktor festivala.

"Ove godine imamo čast predsjedati Europskom unijom koja nudi velike prilike za sport i mlade. Na tragu toga s ponosom najavljujem ERASMUS+ projekt koji je Udruga Pannonian dobila u suradnji s partnerima iz Estonije, Ukrajine, Slovenije, Poljske i Irske. Osim toga, Pannonian će dati svoj doprinos i Olimpijskim igrama – Igor Vukadinović Poky sudit će u kategoriji BMX, Zdenko Liška Lile sudjelovati u izgradnji parka za Igre, a i naš Marin Ranteš cilja na odlazak u Tokio. Ovo je mega iskorak i ogroman ponos svih nas koji godinama radimo na razvoju urbanih sportova. Hvala svima na podršci", dodao je Barać.

Kako bi se ostatak Hrvatske na vrijeme zagrijao za Pannonian Challenge, organizatori su najavili i drugi Challenge Tour koji će od ožujka do svibnja turirati u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, a po prvi put održat će se i biciklističko adrenalinsko natjecanje MTB Downhill u Orahovici. Sva tri izdanja Challenge Toura prijavljena su kao C1 događaj na kojemu će gostujući BMX vozači skupljati bodove za Olimpijske igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!