Ostali sportovi

Robert Seligman ozlijedio se tijekom vježbe: 'Ne znamo još je li lom'

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 22.02.2020.
Robert Seligman ozlijedio se tijekom vježbe: 'Ne znamo još je li lom'

Sa Svjetskog kupa u Melbourneu nisu stigle dobre vijesti jer se Robert Seligman ozlijedio na startu svoje vježbe. Zbog toga nije ju mogao ni završiti...

Robert Seligman ozlijedio se u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Melbourneu. Već na startu vježbe stradao mu je prst ruke zbog čeka nije mogao završiti vježbu i sa 7,200 bodova zauzeo je 8. mjesto.

"Nažalost, dogodila mi se po prvi put u karijeri ozljeda unutar vježbe. Moram reći da sam se vrlo dobro osjećao prilikom nastupa u finalu. U finalu sam htio nastupiti s pojačanom vježbom u odnosu na onu iz kvalifikacija. Dobro sam se zagrijao, kao prvi sam nastupio, krenuo sam vrlo dobro, sa dva „spindla“ i kada sam krenuo na jednu hvataljku, napravio sam gotovo do kraja element, ali skliznula mi je ruka. Prilikom pada, zapetljao mi se prst oko hvataljke i kada sam pao dolje, vidio sam da je totalno prst bio dislociran, da je „ispao“. Ne znamo još je li lom. Liječnici su namjestili prst u vrlo kratkom vremenu i bandažirali ga."

Nije izgledalo dobro, no odmah je doktor rekao da je prst kompaktan. Nada se da će za dva i pol tjedna moći nastupiti u Bakuu.

"U ponedjeljak ćemo doći u Hrvatsku i odmah ćemo napraviti snimku. Ovdje je doktor rekao da mu se čini da je prst dosta kompaktan bio poslije, iako je jako ružno izgledalo, ali to se događa u sportu. Na moju sreću, nije mi se dogodilo ranije nego sada na početku jedne sezone sa skoro 34 godine. Siguran sam da ću se vrlo brzo rehabilitirati. I s puno težim ozljedama sam trenirao tako da se nadam da ću za dva i pol tjedna ipak nastupiti na Svjetskom kupu u Bakuu pa odmah zatim i u Dohi. Ali, najvažnije je da ovo što prije zaliječimo zato što je Europsko prvenstvo krajem svibnja", dodao je Seligman.

Zlato na konju s hvataljkama u Melbourneu je osvojio Amerikanac Stephen Nedoroscik sa 15,400 bodova, srebrni je Iranac Saeedreza Keikha (15,033), a brončani Japanac Kohei Kameyama (14,833).

FOTO: Marko Banić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!