Ostali sportovi

U Malom Lošinju Europski kup u skijanju na vodi!

Bojan Purić • subota, 22.04.2000.

Ususret dolazećoj turističkoj sezoni Mali Lošinj će biti domaćin vrlo atraktivnog, no kod nas manje popularnog natjecanja. Kup Europe u brzinskom skijanju na vodi po prvi će se puta, 27. travnja, održati u Hrvatskoj.

Kako se Mali Lošinj kroz proteklih četrdesetak godina dokazao kao uspješan organizator i domaćin natjecanja u podvodnom ribolovu, ponuđeno mu je i ovo natjecanje. Tim međunarodnih sudaca koji je posjetio Mali Lošinj bio je oduševljen uvjetima koje za ovaj sport pruža lošinjska uvala.

Desetak dana prije natjecanja već su prispjele prijave 17 momčadi iz šest europskih zemalja (Austrija, V. Britanija, Francuska, Italija, Nizozemska i Belgija). Očekuje se da će do samog početka natjecanja još neke zemlje prijaviti sudjelovanje svojih timova.

Natjecanje će se odvijati u konkurenciji juniora, žena, te u najatraktivnijoj konkurenciji zvanoj Formula 1. Svaki tim čine tri člana: vozač, pratitelj i skijaš.

Kako u nas ovaj sport još nije toliko razvijen, bar za sada nema prijave hrvatskog tima ni u jednoj konkurenciji.

Samo natjecanje će se održati pod pokroviteljsvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a organizatori su Turistička zajednica i Grad Mali Lošinj.

Očekivati je da će ovo natjecanje pobuditi veliko zanimanje gostiju i mještana Malog Lošinja, a praćenje tijeka natjecanja bit će moguće jer će start i cilj biti postavljeni na lošinjskoj Veloj rivi, u središtu grada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!