Rukomet

Europska udruga profesionalnih rukometaša zatražila odgodu kvalifikacija za Olimpijske igre

Mihaela Bradovski • petak, 13.03.2020.
Europska udruga profesionalnih rukometaša zatražila odgodu kvalifikacija za Olimpijske igre
Foto: Pixsell

Europska udruga profesionalnih rukometaša zatražila je od IHF-a hitno razmatranje odgode olimpijskih kvalifikacija koje su prema trenutnom rasporedu zakazane za vrijeme od 17. do 19. travnja...

Praktički sva rukometna natjecanja diljem Europe su zaustavljena, ostao je vrlo mali broj onih aktivnih, a sve zbog pandemije koronavirusa. Sljedeća reprezentativna akcija za rukometaše je iznimno bitna, riječ je o kvalifikacijama za Olimpijske igre u kojima sudjeluje i Hrvatska.

Rukometaši traže odgodu kvalifikacija koje su na rasporedu od 17. do 19. travnja.

"Europska udruga profesionalnih rukometaša (EHPU), reprezentativno tijelo za profesionalne rukometaše u Europi, također pomno prati situaciju s razvojem i širenjem COVID-19 (koronavirus). Zasad je mišljenje članova EHPU-a da Međunarodna rukometna federacija mora poduzeti potrebne mjere opreza kako bi osigurala sigurnost igrača i svih koji rade u rukometu što je i dalje prioritet. Zbog ove neviđene i vrlo brze situacije, članovi EHPU-a jednoglasno traže od IHF-a da odgodi zakazane kvalifikacije Olimpijskih igara", stoji u priopćenju.

"EHPU ovu situaciju smatra zabrinjavajućom i ništa nije važnije od sigurnosti i zdravlja igrača, trenera, osoblja, ali i općeg društva u cjelini. Nadalje, nepoštivanje situacije od strane IHF-a dovodi igrače u sukob između njihovih klubova i reprezentacija, što nije fer. EHPU poziva nadležna tijela da zaštite igrače usklađenim odlukama. UEFA je već pokazala takve mjere opreza suspendirajući Ligu prvaka i Euroligu."

"U ime igrača u Europi, EHPU se snažno zalaže za jaču koordinaciju i podsjeća da je EHPU dostupan i voljan sudjelovati u raspravama, dijeliti stavove sa strane igrača kako bi se pronašla najbolja rješenja za rukomet i najbolje interese igrača", dodaje EHPU.

Podsjećamo, Hrvatska je u skupinu s domaćinom kvalifikacijskog turnira Francuskom te Portugalom i Tunisom.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!