Ostali sportovi

Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Bakuu, Ana Đerek prva rezerva

Sportnet • petak, 13.03.2020.
Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Bakuu, Ana Đerek prva rezerva

Filip Ude izborio je finale konja s hvataljkama, dok je Ana Đerek prva rezerva za finale partera na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu...

Srebrni olimpijac iz Pekinga, Filip Ude je drugog kvalifikacijskog dana Svjetskog kupa u Bakuu zauzeo osmo mjesto s ocjenom 14,166 u konkurenciji 33 vježbača koji su nastupili na ovoj spravi. U lovu na medalju, ali i nove bodove koji su kvalifikacijski za Igre u Tokiju Ude će biti u nedjelju.

"Zadovoljan sam izvedbom, dobro sam trenirao, jako sam malo griješio na treninzima i to se odrazilo i ovdje. Sretan sam zbog toga. Pogriješio sam samo na trećem elementu, ali na sreću bilo je dovoljno da uđem u finale. A za finale nisam još siguran hoću li pojačati vježbu s elementom Busnari ili ću ići ovu vježbu sa startom od 5,9 koju sam radio sada u kvalifikacijama. Ovo je moje prvo finale nakon šest mjeseci i operacije koljena i stvarno sam sretan zbog toga. Nadam se da će u nedjelju biti još bolje, ali i da ćemo se u ponedjeljak uspjeti sretno vratiti doma, da nam ne zatvore granice", poručio je Ude.

Ana Đerek, koja već ima olimpijsku vizu u džepu, zauzela je deveto mjesto na parteru s ocjenom 12,566 (početna 4,8) među 27 djevojaka i prva je rezerva za nedjeljno finale. Nastup na gredi završila je na 20. mjestu s 11,500 bodova (početna 5,3) u konkurenciji 32 gimnastičarke.

"Na gredi sam dodala novi element F težine i napravila pogrešku, zato je na kraju takav plasman. Na parteru sam zadnji element olakšala tako da mi je početna ocjena bila nešto niža. Sve u svemu, mogu puno bolje, ali nisam nezadovoljna jer je ipak prošlo pet mjeseci od mog zadnjeg natjecanja tako da se to osjeti. Za prvo natjecanje je ionako bilo najbitnije odraditi ga i dobiti samopouzdanje za dalje, a to sam uspjela", poručila je Đerek.

U subotu, prvog finalnog dana u Bakuu će se za medalju boriti Tijana Korent u preskoku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!