Tenis

Istarska Rivijera odgođena zbog sigurnosti sudionika

Sportnet • petak, 13.03.2020.
Istarska Rivijera odgođena zbog sigurnosti sudionika

Potaknuti aktualnom svjetskom situacijom, organizatori teniskog turnira Istarska Rivijera u petak 13. ožujka bili su prisiljeni zaustaviti turnir te poslati sve igrače natrag svojim državama...

Predstavnici ITF World Tennis Tour Istarska Rivijera u petak 13. ožujka su donijeli odluku da se započeti turnir u Poreču momentalno mora prekinuti kako se ne bi ugrozila sigurnost igrača, trenera i zaposlenika turnira. Razlog je, naravno, novonastala situacija zbog epidemije koronavirusa.

Ovogodišnje, 48. izdanje turnira započelo je u Poreču u utorak 10. ožujka prije čega su bile organizirane pretkvalifikacije i kvalifikacije za turnir. I ove je godine turnir ugostio mnoge tenisače, među kojima su i oni koji će jednoga dana postati i velika imena svjetskog tenisa. Ovo se izdanje turnira trebalo nastaviti u Rovinju i Opatiji te tako obilježiti još jedno sportsko proljeće u Istri.

Prisjetimo se, turnir Istarska Rivijera je tradicionalni teniski turnir koji se već 48 godina održava u Istarskim gradovima te je mnogim proslavljenim tenisačima bila odskočna daska u svijet profesionalnog tenisa.

Uz nadu da će situacija u Hrvatskoj i svijetu uskoro krenuti nabolje, organizator Branimir Horvat poručuje: "Ne treba odustajati, jer će Istarska Rivijera dobiti svoj novi datum te će se održati do kraja godine."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!