Ostali sportovi

Baku zbog koronavirusa prekinuo natjecanje Svjetskog kupa, Ude i Korent neće se boriti u finalu

Sportnet • petak, 13.03.2020.
Baku zbog koronavirusa prekinuo natjecanje Svjetskog kupa, Ude i Korent neće se boriti u finalu

Organizator Svjetskog gimnastičkog kupa u Bakuu prekinuo je natjecanje nakon dva odrađena kvalifikacijska dana...

Planirana finala u subotu i nedjelju u kojima su trebali nastupiti i hrvatski reprezentativci Tijana Korent (preskok) i Filip Ude (konj s hvataljkama) neće se održati.

"Prema odluci Vlade Azerbajdžana o zabrani masovnih okupljanja u zemlji, počevši od sutra, a zbog činjenice da u zemlji ne postoji cjepivo protiv ovog koronavirusa, finala Svjetskog gimnastičkog kupa 14. i 15. ožujka se otkazuju. Ova mjera se poduzima kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u Azerbajdžanu", stoji u priopćenju organizatora natjecanja.

Otkazivanje nastupa kratko je komentirao i Filip Ude kojemu je Baku bio pretposljednji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

"Logično je da su to napravili. Stanje je sada doista postalo alarmantno. Iskreno, davao sam polovične šanse da bi se natjecanje moglo prekinuti i evo, ipak su morali napraviti taj najdrastičniji potez. Ja sam svoj posao ovdje napravio, a sada se samo nadamo da ćemo uspjeti naći avionske karte kako bi se što prije vratili svojim domovima. Nitko ne razmišlja što će biti s kvalifikacijama za OI, vjerujem da će MOO i Svjetska gimnastička federacija naći pravo rješenje kad se smiri cijela ova situacija", rekao je Ude.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!