Nogomet

Cannavaro: 'Kina je pokazala put Italiji i ostatku svijeta u borbi s koronavirusom'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.03.2020.
Cannavaro: 'Kina je pokazala put Italiji i ostatku svijeta u borbi s koronavirusom'
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Fabio Cannavaro vratio se iz Italije u Kinu gdje radi već godinama kao trener, trenutno Guangzhou Evergrandea. Cannavaro smatra da svijet treba slijediti kineski poučak u borbi s koronavirusom...

Procedura ulaska u Kinu slična je onoj kroz koju prolaze posjetitelji u brojnim državama uključujući i Hrvatsku.

"Kada sam došao, bio sam testiran, odmah su mi uzeli bris, bilo mi je to treći put da sam testiran, te mi je izmjerena temperatura. Nakon toga morao sam popuniti formu u kojoj sam morao otkriti gdje sam sve bio proteklih mjeseci i jesam li bio u kontaktu sa zaraženim osobama. Kao i svi koji su dolazili iz država zaraženih virusom, morao sam u dvotjednu karantenu. Ako imate gdje biti, ostat ćete na tom mjestu, a ako ne, smjestit će vas u hotel koji je potpuno opremljen za takve stvari", objašnjava Fabio Cannavaro koji se vratio iz Italije u Kinu.

Cannavaro smatra kako bi Italija i sve ostale države trebale slijediti primjer Kine koja je sva mjeseca bila u potpunoj izolaciji, ali dobiva bitku s virusom.

"To je pozitivna poruka nama Talijanima i ostatku svijeta. Ova pošast može se pobijediti, ali trebamo disciplinu i odličnu organizaciju. Nije bilo lako suočiti se s takvim čudovištem, ali uspjelo se. U Italiji znamo sve o ovom virusu i na pravom smo putu. Ponašanje većine je pozitivno iako i dalje postoje oni koji ne razumiju. Moj otac na primjer ne razumije da mora mijenjati svoje dnevne navike, za svoje dobro, ali i dobro obitelji. On i dalje samo želi kupiti cigarete na kiosku i kod kuće razgovarati sa svojim prijateljima. Objasnio sam mu da riskira zarazu sebe i ostalih ukućana."

Cannavaro strahuje od vrhunca krize u Italiji.

"Zabrinut sam jer još nismo dosegnuli vrhunac krize, moramo ostati čvrsti i ustrajni u svakom pogledu. Ne smiju nam se događati pogreške kao što su se događale kada su tisuće ljudi iz Lombardije nagrnule prema jugu Italije. Ne želim nikoga zaraziti, razumijem one koji se žele vratiti svojim voljenima, ali to je bila smrtna pogreška. Slijedi nam još jedan tjedan u kojem moramo ostati mirni i čekati kraj tog vrhunca. Sličnu pogrešku napravila je i Kina, ali vrlo sam ponosan načinom na koji se Italija nosi s ovim."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!