Ostali sportovi

U SAD-u nema sportskih događanja minimalno do 8. svibnja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.03.2020.
U SAD-u nema sportskih događanja minimalno do 8. svibnja
Foto: AP Images

Američki sport je potpuno stao, a neće biti nikakvih aktivnosti još više od mjesec i pol. Američki Centar za sprječavanje i kontrolu bolesti objavio je kako do 8. svibnja nema dozvole za sportska događanja...

Sve američke lige i sportska događanja ostaju u stanju mirovanja najmanje do 8. svinja, a možda i duže. Američki Centar za sprječavanje i kontrolu bolesti koji ima ingerenciju za odluke do kada se brane javna okupljanja, poručio je da sva veća okupljanja nisu dozvoljena do 8. svibnja.

To posljedično znači i da NBA i NHL neće barem do tada nastaviti s natjecanjem i ostaje upitnik kakva će odluka biti vezana uz ovu sezonu. Hoće li ona biti u potpunosti skraćena ili će se igrati preko ljeta, to su još uvijek samo opcije.

Ovo nije dobra vijest niti za hrvatski sport s obzirom da hrvatska košarkaška reprezentacija treba nastupiti u kvalifikacijama za Olimpijske igre što bi se moglo dogoditi da u konačnici nema mogućnost korištenja NBA igrača.

No to je daleka budućnost, pitanje je kada će se održati Olimpijske igre i hoće li uopće biti kvalifikacija te kada će se one održati. U svakom slučaju, američki sport stoji do 8. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!