Ostali sportovi

Boksački kvalifikacijski turnir se prekida od utorka

Matej Kačan • ponedjeljak, 16.03.2020.
Boksački kvalifikacijski turnir se prekida od utorka
Foto: Pixsell

Pandemija koronavirusa širi se i u Engleskoj pa je iz tog razloga prekinut i boksački kvalifikacijski turnir u Londonu koji vodi na Olimpijske igre u Tokiju...

Jedan od rijetkih sportskih događaja koji se održavao usprkos opasnosti od koronavirusa je bio kvalifikacijski turnir u boksu za Olimpijske igre koji se održavao u Londonu. No odlukom organizacije BTF je i taj turnir prekinut te se nakon ponedjeljka navečer neće održavati.

Turnir je započeo u subotu, ali je u nedjelju prebačen iza zatvorenih vrata, a sad je i potpuno prekinut. Također su suspendirani i kvalifikacijski turniri za američke kontinente te završne svjetske kvalifikacije koje su se trebale održati u svibnju.

"Još od pripremne faze turnira BTF je surađivao s lokalnim odborima te zdravstvenim organizacijama i stručnjacima te državnim zdravstvenim autoritetima kako bi se osigurale potrebne mjere opreza. BTF je na kraju odlučio prekinuti turnir uslijed mjera karantene i restrikcija putovanja diljem svijeta kako bi sudionici iz više od 60 zemalja mogli prilagoditi svoje planove putovanja i vratiti se kući", kazali su iz BTF-a.

"BTF nastavlja pratiti situaciju na dnevnoj bazi te je kao cilj postavljeno popunjavanje boksačkih kvota za Tokio u svibnju i lipnju", dodali su iz BTF-a, a lokalni organizacijski odbor (LOC) je dodao kako je vrlo razočaran zbog svih boksača koji su naporno trenirali. LOC će nastaviti surađivati s nacionalnim ekipama i sucima kako bi im se osigurao siguran povratak kući.

Tako se svi boksači, uključujući i hrvatsku ekspediciju, vraćaju kući, a ostaje nejasno kakva je sudbina hrvatskih boksača poput Ivane Habazin, Tonija Filipija i Luke Plantića koji su u Londonu već nastupili.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!