Košarka

Kevin Durant vjerojatno neće igrati niti na ljeto

Matej Kačan • ponedjeljak, 16.03.2020.
Kevin Durant vjerojatno neće igrati niti na ljeto

NBA sezona bi se po najnovijim informacijama mogla nastaviti na ljeto, ali Brooklyn Netsi će i tada vjerojatno biti bez usluga svoje zvijezde Kevina Duranta koji se oporavlja od puknuća Ahilove tetive...

NBA liga je pod prekidom svih aktivnosti nakon što je pozitivno na koronavirus testiran Rudy Gobert, a u SAD su na snazi odluke o ograničenju javnih okupljanja na 50 ljudi u sljedećih osam tjedana. To dodatno otežava svaki pokušaj nastavka sezone pa vlasnici ekipa neslužbeno očekuju nastavak sezone sredinom lipnja.

To bi značilo da će sezona trajati do sredine kolovoza, a tada bi mnoge ekipe mogle biti osnažene za igrače koji su trenutno ozlijeđeni i ne bi mogli participirati. No Brooklyn Netsi vrlo vjerojatno ni u tom slučaju neće imati usluge svoje najveće zvijezde Kevina Duranta.

Durant je ovo ljeto potpisao za Netse nakon loma Ahilove tetive te se nije očekivalo da će nastupiti u sezoni 2019/20, a njegov poslovni partner Rich Kleiman je kazao kako takva situacija ostaje i u slučaju produženja sezone u ljetne mjesece.

"Čini se kako Durantovo igranje u sezoni 2019/20 nije ni bilo u planu i prije svega ovog. Sad se, kao i sve u svijetu, teško išta može planirati i govoriti duže od dana za dan. Mislim da će Kevin sam shvatiti koliki mu i koji prostor treba da bi u miru nastavio sa svojom rehabilitacijom. No i o tome je teško govoriti u ovom trenutku sa svim tim novim mjerama koje su proglašene", kazao je Kleiman.

Slično je i u siječnju govorio sad već bivši trener Netsa Kenny Atkinson koji je tad kazao kako Durant ove sezone sigurno neće zaigrati. Van stroja je zbog operacije ramena i Kyrie Irving te se svakako čini da je fokus Netsa na sezoni 2020/21 i nadalje.

FOTO: J.Smith/Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!