Ostali sportovi

Odgađa se adrenalinski triatlonski spektakl Xterra Croatia

Sportnet • utorak, 17.03.2020.
Odgađa se adrenalinski triatlonski spektakl Xterra Croatia
Foto: Kristijan Komarica

Prvo hrvatsko izdanje vodeće svjetske off road triatlon utrke XTERRA Croatia te biciklističke utrke XTERRA MTB CROATIA, koje su se trebala održati u travnju na otoku Lošinju, odgađaju se zbog novonastale epidemiološko – zdravstvene situacije.

Unatoč odrađenoj pripremi utrke na kojoj je međunarodni XTERRA tim radio mjesecima te prijavljenom maksimalnom broju sudionika iz više od 30 zemalja, odluka je donesena sukladno smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije za suočavanje s koronavirusnom bolesti (COVID-19) i prijedlozima Zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite, prvenstveno se vodeći sigurnosti i zdravljem svih naših sudionika.

"Iznimno nam je žao što, unatoč našim velikim naporima da dovedemo XTERRA utrku u Hrvatsku i da ju organiziramo na svjetskom nivou, moramo odgoditi njeno održavanje. No, ostavit ćemo prostora da još više podignemo ljestvicu naše kvalitete i da natjecatelje dočeka spektakularna XTERRA na otoku Lošinju. Trenutno nam je na prvom mjestu zdravlje prijavljenih sudionika koji dolaze iz cijeloga svijeta i osoba koje neumorno rade na organizaciji utrke, te smatramo kako je u ovom trenutku ovo jedina ispravna odluka", izjavio je direktor XTERRA Croatia utrke Luka Mišović.

XTERRA Croatia jedna je od kvalifikacijskih stepenica za XTERRA Svjetsko prvenstvo na havajskom otoku Mauiju krajem ove godine. Ovo je ujedno i prvi put u povijesti da jedna ovako zahtjevna adrenalinska utrka dolazi u Hrvatsku, a na Lošinju će biti njezino premijerno izdanje za Srednju i Istočnu Europu. Pred natjecateljima je 41,5 kilometara off road staze na kojoj u što kraćem vremenu i po pravilima moraju preplivati 1,5 kilometar mora, odvoziti 30km off road biciklističke staze te istrčati 10 off road kilometara. U sklopu utrke održat će se i utrka brdskog biciklizma - XTERRA Croatia MTB Race. Dužina off road mountbike staze bit će 40 kilometara uz ukupnu visinsku razliku od 900HM, sa startnom i ciljnom pozicijom u Malom Lošinju!

Novi datum hrvatske XTERRA utrke još nije poznat, a on će biti usklađen s ostalim XTERRA natjecanjima diljem svijeta te promjenama u sportskim kalendarima uzrokovanih pojavom COVID-19 virusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!