Ostali sportovi

Đerek: 'Bilo me je samo strah da ne završim u nekoj izolaciji u Bakuu ili Dohi'

Branimir Korać • srijeda, 18.03.2020.
Đerek: 'Bilo me je samo strah da ne završim u nekoj izolaciji u Bakuu ili Dohi'
Foto: Pixsell

Ana Đerek vratila se iz Bakua gdje je sudjelovala na Svjetskom kupu, natjecanju koje je započelo, ali nije završeno. Đerek se vratila bez potrebe za nekom samoizolacijom, ali je provodi...

Hrvatska je imala četiri predstavnika na Svjetskom kupu u Bakuu, a među njima bila je i Ana Đerek. Đerek je u trenutku prekida natjecanja bila prva rezerva za finale partera.

"Rečeno nam je da je natjecanje otkazano jer u Azerbajdžanu ne postoji ništa što bi nam pomoglo u slučaju zaraze. Prije toga otkazana je Doha, mislili smo da će Baku biti izguran do kraja, ali su nas iznenadili. Tražili smo što prije karte za povratak kući jer se situacija u Hrvatskoj konstantno mijenja i bilo nas je strah da se ne zatvore granice", kaže Đerek za Sportske novosti.

Na povratku u Hrvatsku Đerek nije dočekala obaveza samoizolacije iako je prakticira.

"Nismo obavezni jer Azerbajdžan i Katar nisu na popisu visokorizičnih zemalja, ali svejedno sam u samoizolaciji. Na putu nam nije bilo svejedno, nisi opušten, ali opet nije bilo niti panike.Pereš ruke, paziš na bliski kontakt s ljudima, ali nemoguće ga je izbjeći, ako negdje i sjedneš, nemoguće je znati tko je sjeo ispred njega. Htjela sam samo što prije doći kući, bilo me strah da me ne bace u neku karantenu u Bakuu ili Dohi. Radije bih onda u Zagrebu bila u karanteni, samo da je u Hrvatskoj."

U Bakuu je sve bilo dobro organizirano, pazilo se na sportaše, ali bilo je neizbježnih neugodnih situacija.

"Svaki put na ulasku u dvoranu mjerili su nam temperaturu. Dvije cure imale su iznad 37, a jedan dečko i iznad 38, kod njega su sumnjali na koronavirus jer je imao simptome i svima nam je laknulo kada su testovi bili negativni. Kinezi i Talijani koji su bili tamo testirani su i prije dolaska, svi su došli zdravi. U Bakuu sam se družila samo s našima, svi su tamo bili zdravi, ali nikad ne znaš kada će se pojaviti simptomi."

Odluka o otkazivanju natjecanja ju je iznenadila.

"Ne znam što ih je na to natjeralo i nadam se da nije bio neki pozitivan test. Puno toga je otkazan pa mislim da će i Olimpijske igre kasniti. Mi gimnastičari svoje kvalifikacije u biti ne možemo završiti. Odgođeno je i puno europskih prvenstava koja su u nekim sportovima i kvalifikacije za OI. Oni koji hvataju Olimpijske igre moraju biti u vrhunskoj formi, a sada se zatvaraju i dvorane. Ja sam dobro prošla jer sam osigurala Tokio. Što se mene tiče neka i odgode igre, mjesec-dva.tri, nije problem, samo neka ih ne otkažu."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!