Nogomet

Čeferin: 'Zdravlje navijača, djelatnika i igrača mora biti naš prioritet'

Mihaela Bradovski, hns-cff.hr • srijeda, 18.03.2020.
Čeferin: 'Zdravlje navijača, djelatnika i igrača mora biti naš prioritet'
Foto: Pixsell

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin govorio je o aktualnoj nogometnoj situaciji i brizi za zdravlje u svjetlu epidemije koronavirusa.

Nakon objave o odgodi Europskog prvenstva 2020. godine za iduću, 2021. godinu, Uefin predsjednik Aleksander Čeferin obratio se javnosti.

"Veliki broj ljudi živi i diše nogomet, koji je zbog ovog nevidljivog i brzog suparnika pao u drugi plan. U ovakvim vremenima nogometna zajednica mora pokazati odgovornost, jedinstvo, solidarnost i altruizam. Zdravlje navijača, djelatnika i igrača mora biti naš prioritet te UEFA u tom duhu predlaže niz opcija za siguran završetak sezone. Stoga sam ponosan na odgovor svojih kolega diljem Europe, koji su surađivali prepoznavši da su za najbolji rezultat potrebne i žrtve", kaže.

"UEFA je kao krovna organizacija europskog nogometna povela cijeli postupak i napravila najveću žrtvu, pomaknuvši EURO 2020, što će donijeti velike troškove, no potrudit ćemo se kako bi ključna sredstva za grassroots i ženski nogomet, te za razvoj nogometa, ostala netaknuta u svih 55 zemalja članica. Naša je glavna smjernica bila svrha prije profita, za dobrobit europskog nogometa", nastavio je prvi čovjek Europske nogometne federacije.

"Nogomet je snažna sila unutar društva, a pomisao na sveeuropski festival pred praznim tribinama i uz napuštene zone za navijače, dok isti sjede kod kuće u izolaciji, nije radosna pomisao i ne možemo je prihvatiti na 60. obljetnicu natjecanja", zaključio je Čeferin, zahvaljujući svima koji daju svoj doprinos u organizaciji nogometne sadašnjosti i budućnosti, uključujući udrugu europskih klubova i liga, FIFPro, CONMEBOL te predsjednika Fife Giannija Infantina, koji je potvrdio kako će i FIFA surađivati u nužnom prekrajanju kalendara natjecanja. "U svjetlu ove krize, nogomet je pokazao svoje najbolje lice, lice otvorenosti, solidarnosti i tolerancije", rekao je.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!