Ostali sportovi

Mateša: 'Odustajanje od Olimpijskih igara značio bi svojevrsni poraz'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.03.2020.
Mateša: 'Odustajanje od Olimpijskih igara značio bi svojevrsni poraz'
Foto: Martina Japundžić

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša sudjelovao je u videokonferenciji koju je u srijedu održao predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach...

Thomas Bach odradio je videokonferenciju s predstavnicima europskih nacionalnih odbora, a na sastanku je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

"Bilo je govora o prijedlogu Međunarodnog olimpijskog odbora koji je s međunarodnim federacijama i kontinentalnim udrugama dan ranije. Svi smo pružili podršku i sve europske zemlje su za održavanje Olimpijskih igara kako je i predviđeno", istaknuo je Mateša za Sportske novosti.

Kao što je već više puta isticano posljednjih dana, javlja se problem kvalifikacijskih turnira za Tokio i tu se traži fleksibilnost.

"Najveći problem ostaju kvalifikacije i tu tražimo fleksibilnost. Ako nije moguće održati kvalifikacije, putem rejtinga, svjetskih prvenstava i dobro znanih mogućnosti bit će određeni preostali sudionici. Hrvatska tu negdje prolazi dobro kao što je slučaj u rukometu ili vaterpolu, a negdje loše. Možda to nije najkorektnije, ali izvanredne su okolnosti."

Misao vodilja u svemu ovom je ne dopustiti predaju.

"Predsjednik Bach više puta je naglasio kako su Olimpijske igre jedina globalna ideja koja je ostala živa i odustajanje od njih značio bi svojevrsni poraz."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis19.03.2020. u 16:09
    koje mazanje očiju … usrali ste se da nećete grabiti novce kao do sada! koja »globalna ideja«, profit vam je jedina motivacija. u tom odnosu hvala bogu za krunski virus, neka vas sve ovako demaskira.
    cameosis