Ostali sportovi

Bach: 'Naravno da imamo u planu nekoliko različitih opcija, ali i četiri mjeseca do početka'

Branimir Korać • petak, 20.03.2020.
Bach: 'Naravno da imamo u planu nekoliko različitih opcija, ali i četiri mjeseca do početka'
Foto: AP Images

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach i dalje je optimist po pitanju održavanja Olimpijskih igara u Tokiju u predviđeno vrijeme, ali i napominje kako ima više scenarija...

Iako se redom odgađaju velika natjecanja, Olimpijske igre u Tokiju i dalje se ne smatraju upitnima. Thomas Bach tvrdi kako se s puno opreza pristupa tom pitanju.

"Pogođeni smo ovom krizom kao svi drugi i jednako smo zabrinuti kao svi ostali. Ne živimo u svom balončiću ili na drugoj planeti. Ono što ovu krizu čini posebnom je činjenica da je jako teško išta predvidjeti sa sigurnošću. Nitko vam danas ne može reći što će biti sutra ili za mjesec dana, a da ne govorimo o razdoblju od četiri mjeseca. Bilo bi neodgovorno postavljati neke deadlinea za donošenje odluke", ističe Bach.

Bach se ne želi baviti prognozama kada bi kriza mogla barem početi jenjavati.

"Postoje različite prognoze. Neki govore kako će uzorak svuda biti slične krivulje, neki kažu da će trajati puno duže, neki pak da će biti puno naleta bolesti i da ćemo s tim živjeti još jako dugo i zato se samo koncentriramo na ono što kaže Svjetska zdravstvena organizacija koja nam je poručila kako je sada prerano za ikakve prognoze i donošenje odluke."

Bach dodaje kako postoji nekoliko scenarija, ali i da su u savezima veći optimisti te da bi sve trebalo biti u redu.

"Puno je nagađanja, a nitko ne zna kakva će točno situaciji biti. Naravno da imamo u planu nekoliko različitih opcija, ali za razliku od ostalih saveza, mi smo četiri i pol mjeseca do početka Igara. Oni su puno optimističniji od nas i zakazuju događaje za kraj travnja ili svibnja, a mi govorimo o kraju srpnja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!