Ostali sportovi

Mirko Filipović: 'Korona nije opasna samo za ljude treće dobi i starije osobe, opasna je za sve'

Branimir Korać • nedjelja, 22.03.2020.
Mirko Filipović: 'Korona nije opasna samo za ljude treće dobi i starije osobe, opasna je za sve'

Mirko Filipović pridružio se apelu za disciplinom i slušanjem i provođenjem uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a poslužio se i neugodnim primjerom iz Italije koji bi morao otvoriti oči onima nesmotrenima...

Brojni sportaši i općenito javne osobe apeliraju na disciplinu, a pridružio im se i Mirko Filipović koji se oglasio putem društvenih mreža.

"Želim apelirati na sve da se što više pridržavamo uputa Stožera i da se pokušamo što prije i što bezbolnije riješiti ove pošasti koja nas je snašla. Koronavirus ne prašta nikom i nije opasna samo za ljude starije dobi kako se to često prezentira, opasan je i za mlađe."

"Upravo me zvao moj dobar prijatelj iz Milana koji već 15-ak godina živi tamo, mnogi njegovi prijatelji koji se bave borilačkim sportom i treniraju, sada su na intenzivnoj i doslovno se bore za život. To nije opasno samo za ljude treće dobi i starije osobe, opasno je za sve. Nikada ne znamo kako će koji organizam reagirati i zato vas pozivam da se svi zajedno pridržavamo uputa, maksimalno se izoliramo i da smo svi u svojevrsnoj karanteni. I ja sam u svojoj kući, već danima praktički ne izlazim van, osim obaviti najnužnije stvari, a to je otići po hranu. Ova dva dana uopće ne planiram napustiti kuću, osim ako to ne zatraže izvanredne okolnosti, to bi bila jedino hrana, ali za tim nema potrebe. Molim vas da se svi toga pridržavamo i da stanemo na kraj ovom jer će posljedice biti puno teže i puno gore."

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!