Ostali sportovi

Sebastian Coe: 'Olimpijske igre u srpnju nisu niti izvedive niti poželjne'

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.03.2020.
Sebastian Coe: 'Olimpijske igre u srpnju nisu niti izvedive niti poželjne'

Predsjednik Svjetske atletske organizacije Sebastian Coe poručio je Međunarodnom olimpijskom odboru kako je došlo vrijeme za odgodu Olimpijskih igara u Tokiju pri čemu je svjetska atletika jednoglasna...

Svjetska atletika je jednoglasno za odgodu Olimpijskih igara u Tokiju. Zakazane su za srpanj i kolovoz ove godine i još uvijek nema službene potvrde da će biti odgođene, ali nakon silnih pritisaka s mnogih strana, čini se kako u Međunarodnom olimpijskom odboru neće imati izbora.

Predsjednik Svjetske atletske federacije Sebastian Coe pridružio se mnogima koji su otvoreno pozvali na odgodu Igara. Coe je pisanim putem obavijestio Međunarodni olimpijski odbor o stavu svjetske atletike, a on je jednoglasan po pitanju odgode natjecanja.

"Jednoglasan stav kroz sve naše segmente je da Olimpijske igre u srpnju nisu niti izvedive, a niti poželjne", napisao je u službenom dopisu Coe predsjedniku Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasu Bachu.

"Vjerujem da je došlo vrijeme i da to dugujemo našim sportašima. Cijela atletska obitelj stoji na raspolaganju u pomoći za određivanjem novog datuma održavanja Igara", dodaje Coe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!