Nogomet

Infantino: 'Počet ćemo ponovno igrati tek onda kada to ne bude opasnost za nečije zdravlje'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.03.2020.
Infantino: 'Počet ćemo ponovno igrati tek onda kada to ne bude opasnost za nečije zdravlje'
Foto: Pixsell

Prvi čovjek Fife Gianni Infantino svjestan je kako je pred klubovima krizno razdoblje, ali ovu situaciju vidi i kao priliku za određene reforme u nogometu...

Nogomet je stao i pitanje je kada će ponovno krenuti. Gianni Infantino dodaje kako će se krenuti tek onda kada to ne bude opasnost za nečije zdravlje.

"Zdravlje je na prvom mjestu, a onda dolazi sve ostalo i svi moraju biti spremni i za najbolji i za najlošiji scenarij. Ne smijemo paničariti, ali moramo biti jasni - počet ćemo ponovno igrati tek onda kada to ne bude opasnost za nečije zdravlje. Savezi i lige moraju pratiti sve preporuke vlada i Svjetske zdravstvene organizacije", kaže Infantino.

Pred nogometom su teški dani, gospodarstva ponovno ulaze u tešku situaciju, a samim time bit će i otežano financiranje klubova.

"Recesija, to je rizik, no moramo vidjeti kako će sve utjecati na svjetsku ekonomiju. Ne možemo znati kada ćemo se vratiti u normalno stanje, ali možemo reformirati svjetski nogomet korakom unazad. Manje natjecanja, ali zanimljivijih, možda i manje momčadi, ali uravnoteženije, manje mečeva kako bi sačuvali zdravlje igrača. Nije to znanstvena fantastika, razgovarajmo o tome."

Upravo je Infantino uveo Svjetsko klupsko prvenstvo s više klubova i tako povećao broj utakmica.

"Nije to moj nikakav san, to je Fifin turnir kako bi razvili nogomet diljem svijeta. Bila je to želja svih europskih klubova, uključujući glavne europske klubove. Vidjet ćemo za 30 godina, moramo još odlučiti kada ćemo krenuti 2021., 2022. ili 2023. godine."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!