Nogomet

Gianni Infantino: 'Moramo razmatrati reforme u nogometu'

Matej Kačan • ponedjeljak, 23.03.2020.
Gianni Infantino: 'Moramo razmatrati reforme u nogometu'
Foto: Pixsell

Predsjednik Fife Gianni Infantino je u jeku pandemije koronavirusa rekao kako razmišlja o reformama nogometa poput sezona s manje utakmica i manjih ekipa...

U razgovoru za talijansku Gazzettu dello Sport je predsjednik Fife Gianni Infantino izrekao nekoliko vrlo zanimljivih misli glede oporavka nogometa od pauze zbog pandemije koronavirusa. Prvi čovjek krovne nogometne organizacije ne isključuje ni velike reforme koje bi promijenile ovaj sport.

"Možda možemo reformirati nogomet tako da učinimo korak unazad. Potrebna nam je procjena globalnog učinka i udarca. Idemo svi skupa spasiti nogomet od krize koja je u riziku da postane nenadoknadiva. Možda manje ekipa, ali više balansa. Manje utakmica koje su kompetitivnije da bi se sačuvalo zdravlje igrača. To nije SF, možemo raspravljati", kazao je Infantino.

Ovo je veliki zaokret u razmišljanju za Infantina koji je za svog mandata proširio Svjetsko prvenstvo s 32 na 48 ekipa počevši od 2026., a uveo je i Svjetsko klupsko prvenstvo od 24 ekipe koje kreće 2021.

Također, Infantino je govorio kod Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) gdje je predstavio Fifinu kampanju za zaustavljanje koronavirusa. Tamo je govorio o ranjivosti i globalizaciji društva, ali i o mjerama kojima bi se pandemija suzbila.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!