Ostali sportovi

Američki olimpijski i paraolimpijski odbor zatražio odgodu Olimpijskih igara

Branimir Korać • utorak, 24.03.2020.
Američki olimpijski i paraolimpijski odbor zatražio odgodu Olimpijskih igara
Foto: AP Images

Olimpijskih igara u srpnju ove godine neće biti i čeka se samo potvrda vjerojatnog prebacivanja na ljeto 2021. Američki olimpijski i paraolimpijski odbor pridružio se onima koji podržavaju odgodu Igara...

Nakon što su brojni američki savezi izrazili nespremnost za slanje igrača na Olimpijske igre u Tokiju već u srpnju, oglasio se i Američki olimpijski i paraolimpijski odbor koji je ponovio ozbiljnost cijele situacije.

U priopćenju koji potpisuju predsjednica USOPC-a Susanne Lyons i njezina prva suradnica Sarah Hirshland, Amerikanci otvoreno traže pomicanje Igara u prikladnije vrijeme.

"Zahvalni smo 1780 sportaša koji su izrazili svoje mišljenje o cijeloj situaciji vezanoj uz COVID-19 i Olimpijske igre u Tokiju. Uvjereni smo da smo čuli široko razmišljanje i shvatili s kolikim se izazovima naši sportaši sada susreću. Zaključak je da čak i ako bi se sadašnja situacija uspjela potpuno popraviti do ljeta, veliki problemi s treninzima, doping kontrolama i kvalifikacijama ne mogu se samo tako prešutjeti. Jasnije je nego ikada da je put prema odgodi Olimpijskih igara najbolje rješenje i dajemo podršku MOO-u da napravi sve korake kako bi se Igre održale u sigurnim i korektnim uvjetima za sve sportaše."

Odgoda je gotovo siguran ishod, već dolaze vijesti iz Međunarodnog odbora da se radi na tome, a vrlo je vjerojatno kako će se s tim složiti i svi potencijalni sudionici Olimpijskih igara. Ovo nije pravo vrijeme da bi se održale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!