Ostali sportovi

Olimpijsku baklju zamijenit će svjetiljka u vozilu

Matej Kačan • utorak, 24.03.2020.
Olimpijsku baklju zamijenit će svjetiljka u vozilu
Foto: AP Images

Putovanje olimpijske baklje po Japanu će započeti po planu u četvrtak, ali uz mnogo strože mjere opreza. Tako će plamen biti sačuvan i prenošen u svjetiljci u vozilu koje će ići kroz Japan...

Iako se sve više priča o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju koja je više ili manje neizbježna, putovanje olimpijskog plamena po Japanu će započeti u četvrtak po prvotnom planu. No u samoj logistici putovanja se događaju mnoge promjene iz sigurnosnih razloga zbog koronavirusa.

Tako će trkače s olimpijskom bakljom zamijeniti vozilo koje će prenositi svjetiljku u kojoj će biti očuvan olimpijski plamen. Organizatori se nadaju kako će zbog mjera izolacije ulice za vozilo biti prazne, a ljudi gledati plamen sa sigurne udaljenosti.

"Nadam se da će barem trkač moći ući u auto s bakljom na svojoj ruti", kazao je Akio Oguchi koji je s bakljom trebao trčati na području Nagano. MOO je s japanskom vladom započeo pregovore o odgodi Igara nakon što su mnogi sportski autoriteti, savezi i odbori javno tražili da se Igre ne održe ovo ljeto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!