Ostali sportovi

Abe i Bach dogovorili: Olimpijske igre odgađaju se za sljedeću godinu

Mihaela Bradovski • utorak, 24.03.2020.
Abe i Bach dogovorili: Olimpijske igre odgađaju se za sljedeću godinu
Foto: AP Images

Olimpijske igre u Tokiju, kao što se i očekivalo, ipak neće biti održane u srpnju i kolovozu ove godine. Dogovor je konačan, a postigli su ga japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach...

Silni pritisci sa svih strana urodili su plodom i Olimpijske igre ipak će biti odgođene za 2021. godinu. Broj onih koji se protivio odigravanju Igara ove godine samo je rastao, neki su otvoreno poručili kako se neće pojaviti u Tokiju i organizatori nisu imali izbora.

Na današnjem sastanku postignut je dogovor između japanskog premijera Shinza Abea i predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha i odgodi Igara.

"Predložio sam predsjedniku Međunarodnog odbora Thomasu Bachu odgodu Igara za sljedeću godinu i 100 posto se složio sa mnom", istaknuo je Shinzo Abe i tako praktički potvrdio kako će se Igre odgoditi.

Abe je još do prije nekoliko dana bio žestoki protivnik odgađanja Igara i bio je uvjeren kako će se one nesmetano održati, ali bilo je sve više onih koji su u to sumnjali.

Kanada i Australija donijeli su odluku kako neće poslati svoje sportaše u Tokio ako se Igre održe ove godine, Amerikanci su zatražili odgodu, plivači, atletičari, broj protivnika je iz sata u sat rastao.

S obzirom na situaciju s pandemijom koronavirusa, nitko nije mogao garantirao da će sportaši doći zdravi i spremni u Tokio, ostao je i problem održavanja kvalifikacija stoga je ovo bila jedina razumna odluka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!